Επειδή η εποχή που διανύουμε είναι δύσκολη για όλους μας όλοι μας έχουμε σκεφτεί να κάνουμε μεγαλύτερη οικονομία και στον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα υλικά και στο φαγητό για αυτό λοιπόν δεν πετάμε τιποτα.
- κιμάς που περίσσεψε
- κρεμμυδι 1
- σκορδο μισή σκελίδα
- αλατι λίγο
- πιπέρι λίγο
- σάλτσα ντομάτας 1
- δάφνη λίγη
Υλικά
- μαγιά 25γρ φρέσκια
- ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- νερό λίγο χλιαρό
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κιλό κοσκινισμένο
- ελαιολαδο 1 κουταλάκι σ.
- αλατι 1 πρέζα
- νερό χλιαρό
- ηλιέλαιο λίγο
Για την ζύμη
- γκούντα Τριμμένη
- ντοματίνια κομμένα
- πιπεριά Φλωρίνης 1 κομμένη
- καλαμποκι 3 κ.σ.
- πιπεριά (προαιρετικά) καυτερη
Για την πίτσα
Θα ήθελα να σας προτείνω μία φανταστική κιμαδοπιτσα Λαχματζούν! Ένα πλήρες και πεντανόστιμο γεύμα που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους! Σε περίπτωση που σας έχει περισσέψει κιμάς από κάποιο άλλο φαγητό με να ένας καλός τρόπος να τον αξιοποιήσετε!
Εκτέλεση
Βάζουμε στον κιμά το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη σάλτσα ντομάτας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη δάφνη και ανακατεύουμε.
Για την ζύμη
Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη και λίγο χλιαρό νερό να διαλυθεί η μαγιά. Παίρνουμε το μείγμα της μαγιάς και το βάζουμε στο αλεύρι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και χλιαρό νερό όσο πάρει η ζύμη.
Ζυμώνουμε καλά και βάζουμε λίγο αλεύρι στο πάτο του μπολ για να μην κολλήσει η ζύμη και αλείφουμε από πάνω με λίγο ηλιέλαιο. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε για 1 μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Για την πίτσα
Στην συνέχεια ανοίγουμε την ζύμη και βάζουμε από πάνω τον κιμά μαγειρεμένο και καλά στραγγισμένο. Δεν πρέπει να έχει καθόλου υγρά ο κιμάς, παρά μόνο τη σάλτσα του. Βάζουμε από πάνω τυρί μπόλικο γκούντα η μοτσαρέλα, ντοματινια κομμένα σε τέταρτα,, πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης,, καλαμπόκι και σε όποιον αρέσουν η πικάντικες γεύσεις λίγη καυτερή πιπεριά.
Για πιο τραγανή πίτσα
Είναι φανταστικό … και για να γίνει τραγανό στο φούρνο βάζω γύρω γύρω από την ζύμη λίγο ηλιέλαιο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά. Κοιτάζουμε συνέχεια. Όταν θα έχουν πάρει ωραίο χρώμα και έχουν λιώσει τα τυριά είναι έτοιμα.
Απο την Geri Dako