ΠΙΤΣΑ ΜΠΑΓΚΕΤΑ
Υλικα
1 φλιτζάνι χλιαρο γάλα
1 φλιτζάνι χλιαρο νερό
1|2 φλυτζανι λαδι
1 φακ ξηρη μάγια
1 κουταλάκι γ ζάχαρη
1 κουταλακι γ αλάτι.
θυμαρι η ριγανη
αλευρι οσο σηκωσει
Για τη γεμιση
ανθοτυρο
ενταμ
γκουντα
ντοματινια
πρασινες πιπεριες
1 αυγο για αλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανη βαζω το γαλα με τη ζαχαρη και τη μαγια και ανακατευω να ομογενοποιηθουν τα υλικα!
Στη συνεχεια ριχνω το γαλα, το λαδι, το θυμαρι, το αλατι το αλευρι και αρχιζω να ζημωνω μεχρι να γινει μια ευπλαστη ζυμη που να μην κολλαει στα χερια!
Σκεπαζω τη ζυμη και την αφηνω να διπλασιαστει!
Οταν ειναι ετοιμη τη βαζω στον παγκο της κουζινας και τη χωριζω σε μικρα μπαλακια μεγεθος μανταρινιου!
Ανοιγω ενα μακροστενο φυλλο το πιεζω στο κεντρο για να βαλω το μειγμα που εχω και το αλειφω με το αυγο και λιγο λαδακι!
Αφηνω τη ζυμη να διπλασιαστει και ψηνω στους 180 β μεχρι να ροδισουν! Αν δε θελετε να κανετε ολα τα ζυμαρακια τα βαζετε σε μεμβρανη και διατηρουνται 2 με 3 μερες!
Αν οχι στην καταψυξη και το χρησιμοποιειτε οποτε εσεις θελετε!
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη (15/01) – Η Λίστα με τις περιοχές – Συνεχής ενημέρωση
- Φωτιά Λος Άντζελες : Πασίγνωστη ηθοποιός του Χόλυγουντ βρήκε τραγικό θάνατο
- Βέφα Αλεξιάδου: Μόλις 8 άτομα στο μνημόσυνο της Εθνικής μας Μαγείρισσας
- Η Γη της Ελιάς : Εκτός από την Αρετή και την Μαρίνα αποχωρεί και τρίτη πρωταγωνίστρια από την σειρά
- Βάσω Λασκαράκη : Στο νοσοκομείο ο σύζυγός της Λευτέρης Σουλτάτος – Τι συμβαίνει με την υγεία του τα τελευταία 4 χρόνια