ΠΙΤΣΑ ΜΠΑΓΚΕΤΑ
Υλικα
1 φλιτζάνι χλιαρο γάλα
1 φλιτζάνι χλιαρο νερό
1|2 φλυτζανι λαδι
1 φακ ξηρη μάγια
1 κουταλάκι γ ζάχαρη
1 κουταλακι γ αλάτι.
θυμαρι η ριγανη
αλευρι οσο σηκωσει
Για τη γεμιση
ανθοτυρο
ενταμ
γκουντα
ντοματινια
πρασινες πιπεριες
1 αυγο για αλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανη βαζω το γαλα με τη ζαχαρη και τη μαγια και ανακατευω να ομογενοποιηθουν τα υλικα!
Στη συνεχεια ριχνω το γαλα, το λαδι, το θυμαρι, το αλατι το αλευρι και αρχιζω να ζημωνω μεχρι να γινει μια ευπλαστη ζυμη που να μην κολλαει στα χερια!
Σκεπαζω τη ζυμη και την αφηνω να διπλασιαστει!
Οταν ειναι ετοιμη τη βαζω στον παγκο της κουζινας και τη χωριζω σε μικρα μπαλακια μεγεθος μανταρινιου!
Ανοιγω ενα μακροστενο φυλλο το πιεζω στο κεντρο για να βαλω το μειγμα που εχω και το αλειφω με το αυγο και λιγο λαδακι!
Αφηνω τη ζυμη να διπλασιαστει και ψηνω στους 180 β μεχρι να ροδισουν! Αν δε θελετε να κανετε ολα τα ζυμαρακια τα βαζετε σε μεμβρανη και διατηρουνται 2 με 3 μερες!
Αν οχι στην καταψυξη και το χρησιμοποιειτε οποτε εσεις θελετε!
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές