Λαχταριστή πίτσα Σικάγο, με μπέικον, παρμεζάνα, μοτσαρέλα και αφράτη ζύμη φτιαγμένη από τα χεράκια σας. Μπορείτε να βέβαια να βάλετε στην πίτσα ότι υλικά σας αρέσουν και προτιμάτε, και να την προσαρμόσετε στα δικά σας γούστα.
- νερό 280 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου
- ζαχαρη 1 κ.σ.
- ξερή μαγιά 7 γρ.
- βουτυρο 50 γρ. λιωμένο
- καλαμποκάλευρο 80 γρ.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 460 γρ
- αλατι λίγο
- ελαιολαδο 4 κ.σ.
- βουτυρο 60 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου
Υλικά
Αυτή η πεντανόστιμη πίτσα είναι μια ιδανική επιλογή για οικογενειακές βραδιές με ταινίες, ή παρέα με κάλους φίλους, ακόμα και για το παιδικό πάρτι.
Αυτή η συνταγή για πίτσα Σικάγο θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους και κανείς δεν θα μπορέσει να σταματήσει στο ένα κομμάτι. Τα παιδιά πάντως σίγουρα θα τη λατρέψουν!
Δοκιμάστε την!
Εκτέλεση
Χρόνος Εκτέλεσης 20′ /Χρόνος Αναμονής 2 ώρες /Χρόνος Ψησίματος 30′ Μερίδες 6 /Βαθμός Δυσκολίας 2
Για τη ζύμη
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε 50 γρ. από το λιωμένο βούτυρο, το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, αλάτι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε με τον γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η ζύμη.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε διαστάσεις 25×40 εκ. και απλώνουμε το μαλακωμένο βούτυρο.
Τυλίγουμε σε ρολό από τη μικρή πλευρά, αλευρώνουμε και ανοίγουμε με τον πλάστη τόσο ώστε να έχει πάχος 1 εκ.
Κόβουμε στη μέση από τις μεγάλες πλευρές και τα τυλίγουμε ξεχωριστά σαν φάκελο. Τα βάζουμε σε ταψί, καλύπτουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα.
Για τη σάλτσα
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, το μπούκοβο, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, και σοτάρουμε 3-4 λεπτά να καραμελώσουν.
Βάζουμε την κέτσαπ, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά.
Προσθέτουμε τον βασιλικό, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τη σύνθεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Λαδώνουμε μία φόρμα 25 εκ. με αποσπώμενη βάση και απλώνουμε τη μία ζύμη.
Απλώνουμε με τα χέρια μας, κάνουμε περιμετρικά ένα γείσο 2-3 εκ. και πιέζουμε με τα χέρια μας.
Βάζουμε τη μισή μοτσαρέλα, το μισό μπέικον, τη μισή σάλτσα και απλώνουμε με ένα κουτάλι. Βάζουμε τη μισή παρμεζάνα και ψήνουμε 25-30 λεπτά.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τη δεύτερη ζύμη.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε.
*Αυτή είναι η αρχική συνταγή, εγώ έκανα την συνταγή της ζύμης και της σάλτσας κανονικά αλλά για την γέμιση έβαλα λίγο μπέικον, ζαμπόν, ντομάτα, πιπεριά και 4 τυριά διαφορετικά για πίτσα.
Η μόνη συμβουλή που θέλω να σας δώσω είναι να βάλετε μόνο μια στρώση αλλαντικά γιατί και θα σας χαλάσουν τα πολύ αλλαντικά αλλά και γιατί η επιτυχία της πίτσας είναι το πολύ τυρί μπορείτε αντί αλλαντικά να βάλετε κιμά. Εγώ έβαλα μια στρώση τυρί, μετά λίγο σάλτσα πίτσας, μετά μια στρώση αλλαντικά και πάνω λίγο σάλτσα και το υπόλοιπο τυριά.
Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Κυριακη Αθανασακη
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή