Μία αρκετά εύκολη και έξυπνη συνταγή, για μία ευφάνταστη δημιουργία πίτσας ή τυρόπιτας, η οποία εκτός από την εμφάνιση, μας γλιτώνει από το άγχος εάν έχει ψηθεί η πίτσα και στο κέντρο της, χωρίς να έχουμε το φαινόμενο των παραψημένων άκρων και της μαλακής έως άψητης μέσης.Ιδανική συνταγή για το πάρτυ ή το μπουφέ σας!
Φτιάχνουμε μία ζύμη πίτσας δειτε εδω εδω και εδω και την αφήνουμε λίγο να ¨ξεκουραστεί¨ και να φουσκώσει .
Ανοίγουμε το φύλο με ένα πλάστη ώστε να πάρει στρόγγυλο σχήμα.
Κάνουμε μία τρύπα στην μέση της ζύμης, και χαράζουμε ελαφρώς σε ακτίνα περίπου 10 εκατοστών, ένα κύκλο γύρω από την τρύπα στο κέντρο της ζύμης.
Κόβουμε τη ζύμη από την τρύπα στο κέντρο της έως και τον κύκλο που είχαμε χαράξει, σε οχτώ ισομερή κομμάτια.
Απλώνουμε στην υπόλοιπη ζύμη την σάλτσα μας και όλα τα υλικά μας που θέλουμε να βάλουμε μέσα.
Φέρνουμε ένα ένα τα κομμάτια από την ζύμη που έχουμε φτιάξει από το κέντρο προς τα έξω πάνω από τα υλικά και ενώνουμε βρέχοντας ελάχιστα τις άκρες τους.
Εναλλακτικά θα μπορούσαμε να φτιάχναμε και μία ζύμη κουρού και στο τέλος να αλείψουμε με αβγό και να πασπαλίσουμε με σουσάμι, με την ανάλογη γέμιση (δικιά σας η επιλογή).
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ψηθεί η ζύμη μας.
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές