Συνταγή για Πλεξούδα από πανσέτες για την Τσικνοπέμπτη, που λιώνει στο στόμα με τυριά και, μυρωδικά και μπαχαρικά. Θα κάνετε ένα γεύμα, σκέτη κόλαση!
- χοιρινο 3 λωρίδες (από ολόκληρο κομμάτι πνασέτας)
- γραβιέρα Περίπου 10 λωρίδες
- σκορδο 2 σκελίδες
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ρίγανη Κατά βούληση
- λεμονι Χυμό από 2
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι Από 1 πορτοκάλι
- μουσταρδα 3-4 κουταλιές της σούπας
- ελαιολαδο 3-4 ποτηράκια του κρασιού
Υλικά
- πατατες 3-4
Για το συνοδευτικό του κρέατος
Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης θέλει να τσικνίζουμε στα κάρβουνα. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι από εμάς μένουμε σε διαμερίσματα και δεν είναι επιτρεπτό σε όλες τις πολυκατοικίες αυτό. Γι’ αυτό και μπορείς να κάνεις Τσικνοπέμπτη και με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές στον φούρνο.
Δείτε ακόμα Τσικνοπέμπτη: Χοιρινά παϊδάκια στο φούρνο
Σήμερα θα σας δείξουμε πως για την Τσικνοπέμπτη μπορείτε να φτιάξετε χοιρινή πλεξούδα από πανσέτες με χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, γραβιέρα, πατάτες και μυρωδικά. Είναι ένα εξαιρετικό φαγητό και το κρέας κυριολεκτικά λιώνει στο πιρούνι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την πλεξούδα από πανσέτες για την Τσικνοπέμπτη
Εκτέλεση για την πλεξούδα από πανσέτες για την Τσικνοπέμπτη
Καταρχάς ζητάμε από τον χασάπη σας να μας κόψει την χοιρινή πανσέτα σε 3 λωρίδες. Παίρνουμε τις λωρίδες πανσέτες και τις πλέκουμε σαν τσουρέκι. Πάνω και κάτω τις πιάνουμε με καλαμάκι από σουβλάκι. Κόβουμε την γραβιέρα σε λωρίδες και βάζουμε λωρίδες γραβιέρας στις σχισμές του κρέατος.
Επίσης κόβουμε τις σκελίδες σκόρδου σε φιλετάκια και τις βάζουμε και αυτές στις σχισμές της πανσέτας. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Αλείφουμε το κρέας με μουστάρδα παντού και βάζουμε ελαιόλαδο. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε γύρω από το κρέας.
Δείτε ακόμα Ζουμερή τηγανιά κοτόπουλο για την Τσικνοπέμπτη
Περιχύνουμε το φαγητό με τον χυμό πορτοκαλιού και τον χυμό λεμονιού. Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στην αρχή στους 250 βαθμούς Κελσίου και στην συνέχεια χαμηλώνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά.
Tips για την πλεξούδα από πανσέτες για την Τσικνοπέμπτη
Την πλεξούδα μπορούμε να την ζητήσουμε έτοιμη από τον χασάπη με τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά της.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Σούλα Λεβέντη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr