Χοιρινές μπριζόλες με πλιγούρι και φιδέ στον φούρνο για το Κυριακάτικο τραπέζι.
Το πλιγούρι και ο φιδές είναι πεντανόστιμα ζυμαρικά που εκτός από την νοστιμιά τους είναι και σκέτα βάλσαμα όταν είμαστε άρρωστοι. Σήμερα όμως δε θα τα δοκιμάσουμε σε σούπα. Θα τα μαγειρέψουμε κοκκινιστά στην κατσαρόλα και θα τα συνοδεύσουμε με χοιρινές μπριζόλες, εξίσου κοκκινιστές, που θα τις ψήσουμε στον φούρνο.
Ο συνδυασμός των συγκεκριμένων ζυμαρικών με τις χοιρινές μπριζόλες είναι ένας πεντανόστιμος συνδυασμός. Είναι πραγματικά ένα πεντανόστιμο φαγητό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Μπορεί να σας αρέσουν επίσης και οι μπριζόλες με κολοκυθάκια στον φούρνο. Δείτε την εκτέλεση παρακάτω:
Εκτέλεση για τις μπριζόλες
Αρχικά τρίβουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε στην άκρη. Στην συνέχεια παίρνουμε τις μπριζόλες και τις αλατοπιπερώνουμε. Τις βάζουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε και τον χυμό ντομάτας. Προσθέτουμε την ρίγανη, την σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη ή ολόκληρη και λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε μέχρι να ψηθούν καλά.
Εκτέλεση για το πλιγούρι και τον φιδέ
Αρχικά τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με τον φιδέ μέχρι να πάρουν ένα ξανθό χρώμα. Στην συνέχεια τρίβουμε την ντομάτα στο χοντρό του τρίφτη και την προσθέτουμε και αυτή στον φιδέ. Τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί.
Αφού τσιγαριστούν προσθέτουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών και το αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να κοχλάσει. Όταν κοχλάσει προσθέτουμε το πλιγούρι. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε την φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει όλο το ζουμί.
Δείτε ακόμα Ζουμερές χοιρινές μπριζόλες με ντομάτα πολύ μαλακές
Μετά από περίπου 10 λεπτά, περίπου θα είναι έτοιμο. Τότε σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να ξεκουραστεί. Σερβίρουμε μαζί με τις χοιρινές μπριζόλες και απολαμβάνουμε.
Tips για τις Χοιρινές μπριζόλες με πλιγούρι και φιδέ
Το πλιγούρι με τον φιδέ τρώγονται και χωρίς τις μπριζόλες.
Η συνταγή είναι του φίλου μας Kyriacos Mitsides
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr