Πολίτικα σιμίτια για κολατσιό στο σχολείο, για το ταπεράκι της δουλειάς ή ακόμη και για το ταπεράκι του ολοήμερου! Τα σιμίτια είναι πολίτικα αφράτα κουλούρια με μεγάλη ιστορία και πλούσια γεύση. Σήμερα θα φτιάξουμε πολίτικα σιμίτια για το κολατσιό στο σχολείο, αφού είναι χορταστικά και η γεύση τους αρέσει ακόμη και στα πιο απαιτητικά παιδάκια αφού παραπέμπουν σε ψωμάκια.
- ξερή μαγιά 11 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 220 γραμμάρια χλιαρό
- ζαχαρη 30 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 650 γραμμάρια
- αυγα 1
- ελαιολαδο 30 γραμμάρια
- αλατι 8 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 100 γραμμάρια χλιαρό
Υλικά
- πετιμέζι 2 κουταλιές της σούπας
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Δείτε ακόμα Τα φανταστικά Σιμιτια του Πασά !
Αν θέλετε λοιπόν να έρθετε πιο κοντά με την παράδοση τότε αυτά τα Πολίτικα σιμίτια είναι ό,τι πρέπει για εσάς. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν και είναι ιδανικά για κάθε κολατσιό μικρών και μεγάλων. Εμείς τα δοκιμάσαμε και ξετρελαθήκαμε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Πολίτικα σιμίτια:
Εκτέλεση για τα Πολίτικα σιμίτια
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το χλιαρό νερό, το χλιαρό γάλα, την ξερή μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να λιώσει η μαγιά και η ζάχαρη. Στην συνέχεια βάζουμε το αυγό, το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σιγά σιγά, δουλεύοντας το μείγμα παράλληλα.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε. Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την αφήνουμε για 45 λεπτά σκεπασμένη να φουσκώσει. Χωρίζουμε έπειτα την ζύμη σε 10 μπάλες και πλάθουμε την κάθε μπάλα σε κορδόνι. Διπλώνουμε τα κορδόνια στην μέση, τα στρίβουμε και τα ενώνουμε για να γίνουν στρογγυλά.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Τα βουτάμε στο πετιμέζι το οποίο το έχουμε αραιώσει με λίγο νερό και στην συνέχεια τα πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο σουσάμι. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε αμέσως, χωρίς να περιμένουμε να φουσκώσουν, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 20 λεπτά.
Tips για τα Πολίτικα σιμίτια
Αντί για πετιμέζι μπορούμε να τα αλείψουμε με σκέτο νερό ή με αραιωμένο σε νερό μέλι. Καλό είναι να καταναλώνονται την ίδια μέρα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Βικη Αναματερου
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Γιατί πρέπει να λέμε Χριστός Ετέχθη και όχι ένα σκέτο Χρόνια πολλά τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς
- 26/12/2004- 20 Χρόνια από τον σεισμό 9,1 Ρίχτερ που προκάλεσε ένα από τα πιο φονικά τσουνάμι στην ιστορία της ανθρωπότητας (video)
- Η Γη της Ελιάς : Η τελευταία συνάντηση Κουράκου- Αριάδνης
- Grand Hotel : Ο Ρήγας σώζεται την τελευταία στιγμή από θαύμα
- Τα πιο αστεία Χριστουγεννιάτικα memes για το 2024