Υπέροχα πολίτικα σουτζουκάκια γιαουρτλού με σάλτσα εζμέ και ψητή ντομάτα! Οι πολίτικες γεύσεις στα καλύτερα τους!
- σκορδο Μπόλικο
- πιπεριά Κατά βούληση κέρατο τηγανιτές ολόκληρες
- γιαουρτι Κατά βούληση στραγγιστό
- αλατι Κατά βούληση
- πάπρικα Κατά βούληση (ή κόκκινο καυτερό πιπέρι)
- ελαιολαδο Λίγο
Υλικά
- ελαιολαδο 4 με 5 κσ
- ντοματα 2 με.3 ξεφλουδισμένες (αν θέλουμε τις ψήνουμε λίγο)
- πιπεριά Κατά βούληση καυτερή
- πιπέρι Κατά βούληση
- αλατι Κατά βούληση
- πάπρικα Κατά βούληση
- ξύδι 2 κσ μπαλσάμικο (ή πετιμέζι)
- πιπεριά Φλωρίνης 1 ψητή
- μαιντανος Κατά βούληση
- δυοσμος Λίγο
- σουμάκ Κατά βούληση
Για την σάλτσα εζμέ
- κιμάς από αρνί Κατά βούληση (ή ανάμεικτος)
- μπαγιατικο ψωμι Κατά βούληση
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- σκορδο Κατά βούληση
- κρεμμυδι Κατά βούληση
- κύμινο Κατά βούληση
- ρίγανη Κατά βούληση
- πάπρικα Κατά βούληση καπνιστή
- μαιντανος Κατά βούληση (ή κόλιανδρο)
Για τους κεφτέδες
Δοκιμάστε αυτή τη πολίτικη συνταγή για σουτζουκάκια γιαουρτλού και θα γίνει από τις αγαπημένες σας. Γεμάτα αρώματα και γεύσεις, μακράν καλύτερα από τα απλά που έχουμε συνηθίσει να τρώμε.
Εκτέλεση για το γιαουρτλού:
Αφού σοτάρουμε τις πιπεριές παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το γιαούρτι, την πάπρικα, το ελαιόλαδο, το αλάτι. Τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Αν οι πιπεριές είναι μεγάλες, τις κόβουμε στη μέση.
Εκτέλεση για την σάλτσα εζμέ:
Ψήνουμε στο γκριλ τις πιπεριές Φλωρίνης μέχρι να πάρουν μια καπνιστή γεύση. Αν θέλουμε μπορουμε να ψήσουμε τις ντομάτες μας στο γκριλ μέχρι να πάρουν κι εκείνες την καπνιστή γεύση.
Δείτε ακόμα Σουτζουκάκια με ούζο και σάλτσα ντομάτας βήμα βήμα
Στη συνέχεια, σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε την καυτερή πιπεριά, τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Αφού σοταριστούν, προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και τις ντομάτες. Προσθέτουμε επίσης το ξύδι μπαλσάμικο και αν θέλουμε συμπληρώνουμε και λίγο σουμάκ.
Εκτέλεση για τους κεφτέδες:
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά μας και προσθέτουμε το ψωμί, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το κύμινο, την ρίγανη, την πάπρικα και τον μαϊντανό. Αν θέλουμε βάζουμε κόλιανδρο. Ξεκινάμε να πλάθουμε τον κιμά μας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αφού τελειώσουμε, αφήνουμε τον κιμά μας στο ψυγείο για όσες περισσότερες ώρες μπορούμε. Με αυτόν τον τρόπο τα υλικά θα “ξεκουραστούν” και θα δέσουν. Αφού πλάσουμε τα σουτζουκάκια μπορουμε τα ψήνουμε στο γκριλ μαζί με τις ντομάτες και τις πίτες.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Κυριακη Αθανασακη
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Επιμέλεια κειμένου: daddy-cool.gr