Πολίτικη σαλάτα τουρσί σε βαζο με γεμιστές κόκκινες πιπεριές. Ένα πολύ υγιεινό ορεκτικό που σίγουρα τον Χειμώνα θα το ευχαριστηθούμε, αφού μπορούμε με αυτό το τουρσί να συνοδεύσουμε όλα τα αγαπημένα μας όσπρια!
Δείτε ακόμα Δροσερή πατατοσαλάτα με αγγουράκι τουρσί γιαούρτι και μαγιονέζα
Οι κόκκινες πιπεριές είναι ειδικές για vegan διότι ακόμη και η γέμισή τους είναι αποκλειστικά από λαχανικά και ελαιόλαδο. Μία γέμιση με λάχανο, καρότα, σέλινο, μαϊντανό και πράσινες πιπεριές! Είναι απλά υπέροχο και πολύ υγιεινό τουρσί που θα σας αρέσει πολύ. Δείτε την εκτέλεση παρακάτω:
Εκτέλεση
Στην αρχή καθαρίζουμε τις πιπεριές μας και τις βάζουμε στην άκρη. Ξεπλένουμε καλά όλα λαχανικά μας και ψιλοκόβουμε το λάχανο, τα καρότα, το σέλινο, τον μαϊντανό και τις πράσινες πιπεριές. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ένα μεγάλο ποτήρι νερό, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και την ζάχαρη.
Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας και μόλις αρχίσει να βράζει βάζουμε λίγες κόκκινες πιπεριές. Σε 2-3 λεπτά, τις βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλες. Αφήνουμε τις κόκκινες πιπεριές στην άκρη μέχρι να κρυώσουν οι πιπεριές αλλά και το υγρό της κατσαρόλας.
Αφού έχουμε ψιλοκόψει τα λαχανικά μας τα βάζουμε σε ένα μεγάλο τάπερ. Προσθέτουμε ένα κουτάλι ζάχαρη και τρεις κουταλιές της σούπας αλάτι και ανακατεύουμε το μείγμα μας καλά. Στην συνέχεια γεμίζουμε τις κόκκινες πιπεριές με το μείγμα των λαχανικών μας.
Αφού πλύνουμε τα βάζα μας και τα έχουμε αποστειρώσει αρχίζουμε το γέμισμα. Βάζουμε στον πάτο λίγο μείγμα και πιπεριές που έχουμε γεμίσει με το μείγμα. Αφού γεμίσουμε όλα τα βάζα τα αφήνουμε περίπου 6 ώρες για να ξεθυμάνουν.
Όταν περάσουν οι 6 ώρες, γεμίζουμε τα βάζα μας με το υγρό της κατσαρόλας που είχαμε βράσει τις κόκκινες πιπεριές. Καθαρίζουμε καλά το στόμιο τουκαι βάζουμε τα καπάκια στον φούρνο στους 100 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν πολύ καλά.
Παίρνουμε ένα ένα τα καπάκια και κλείνουμε ένα ένα τα βάζα. Αφού τα σφραγίσουμε καλά τα αναποδογυρίζουμε.
Tips
Το βάζο δεν πρέπει να είναι πολύ γεμάτο γιατί το τουρσί μας μπορεί να χαλάσει. Συγκεκριμένα ένα δάχτυλο από στο στόμιο του βάζου. Αν τα τουρσιά τα κάνουμε το πρωί τότε έχουν ξεθυμάνει μέχρι το βράδυ και αντίστοιχα, αν τα κάνουμε το βράδυ θα έχουν ξεθυμάνει μέχρι το πρωί.
Αν δεν μας φτάσει το νερό της κατσαρόλας στα βάζα, προσθέτουμε λίγο ακόμη μέχρι το στόμιο του βάζου. Σε 500 ml νερού βάζω μία κουταλιάς της σούπας αλάτι. Αν θέλουμε παραπάνω βάζουμε στο ένα κιλό δύο κουταλιές της σούπας αλάτι. Όταν έρθει η ώρα να ανοίξουμε το βάζο, μπορούμε να ρίξουμε λίγο νερό και να το στραγγίξουμε, αν δεν το θέλουμε πολύ αλμυρό.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα