Συνταγή για πολίτικο πιλάφι με κοκκινιστά συκωτάκια κοτόπουλο. Σαν την πολίτικη κουζίνα δεν έχει κι αν έχετε αμφιβολίες αυτό το φαγητό είναι η απάντηση που θα διαψεύσει κάθε σας αμφιβολία.
- συκωταριά 1 κιλό κοτόπουλου
- ελαιολαδο 5-6 κουταλιές της σούπας
- κρεμμυδι 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
- σκορδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
- κρασι 1/2 ποτήρι κρασιού λευκό
- πελτές ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας
- κανελά 1 ξύλο
- μπαχάρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο
- πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τριμμένο
- γαρίφαλο 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο
- ντοματα 3 περασμένες στον τρίφτη
- ζαχαρη 1 πρέζα
- αλατι Κατά βούληση
Υλικά
- φιδές 3 φωλιές τριμμένο με τα χέρια
- ρυζι 1/2΄κούπα κίτρινο
- ρυζι 1/2 κούπα Καρολίνα
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
- βουτυρο 2 κουταλιές της σούπας
- νερό 3 κούπες ζεστό
- κύβος κότας 1 φρέσκο
- αλατι Κατά βούληση
Για το πιλάφι
- τυρί Κατά βούληση κίτρινο τριμμένο
Για το σερβίρισμα
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα κοκκινιστό. Το σημερινό μας κοκκινιστό είναι για πολλές βούτες και φυσικά συνοδεύεται με παγωμένη μπύρα. Κοκκινιστά συκωτάκια κοτόπουλου συνοδευόμενα με παραδοσιακό πολίτικο πιλάφι που θα κλέψει τις εντυπώσεις.
Αυτό το πιλάφι είναι το καλύτερο πιλάφι που έχουμε δοκιμάσει και σίγουρα φτιάχνεται με υλικά που λίγο ή πολύ όλοι έχουμε στα ντουλάπια μας. Αξίζει λοιπόν να το δοκιμάσετε για το Κυριακάτικο τραπέζι αλλά και κάθε επίσημο τραπέζι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το πολίτικο πιλάφι με κοκκινιστά συκωτάκια κοτόπουλου:
Εκτέλεση για τα συκωτάκια κοτόπουλου
Αρχικά σοτάρουμε στο λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Προσθέτουμε τα συκωτάκια κοτόπουλου αφού πρώτα καθαρίσει, τα έχουμε πλύνει και τα έχουμε στραγγίξει και τα σοτάρουμε μέχρι να αλλάξουν λίγο χρώμα. Σβήνουμε τα συκωτάκια με το κρασί και περιμένουμε 3-4 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε στον πάτο της κατσαρόλας για να σοταριστεί. Έπειτα βάζουμε την κανέλα, το μπαχάρι, το πιπέρι, το γαρίφαλο, το αλάτι και την ζάχαρη. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και ανακατεύουμε.
Μόλις έρθει ξανά σε βρασμό το μείγμα, χαμηλώνουμε την φωτιά από το 9 στο 4 (σε περίπτωση που το 9 είναι η πιο δυνατή θερμοκρασία του φούρνου σας).
Δείτε ακόμα Πιλάφι με γιαούρτι
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε να σιγοβράσει για 40 λεπτά. Ανοίγουμε στα 40 λεπτά την κατσαρόλα κι αν χρειαστεί ανεβάζουμε την θερμοκρασία, στο 7 για 5 λεπτά έτσι ώστε να πήξει η σάλτσα.
Εκτέλεση για το πιλάφι
Βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και το μάτι της κουζίνας στο 7, στην περίπτωση που η πιο δυνατή φωτιά του φούρνου είναι το 9. Προσθέτουμε τον σπασμένο φιδέ και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει σκούρο, χρυσαφί χρώμα.
Έπειτα προσθέτουμε το κίτρινο ρύζι και το ρύζι Καρολίνα αφού πρώτα το έχουμε πλύνει και το έχουμε αφήσει να στραγγίξει. Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να γυαλίσει το ρύζι και προσθέτουμε τον κύβο κοτόπουλου και το νερό.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Επίσης βάζουμε αλάτι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε την φωτιά στο 4 και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 18 λεπτά. Στα μισά του χρόνου ελέγχουμε το ρύζι κι αν χρειαστεί ανακατεύουμε. Μόλις εμφανιστούν τρύπες στην επιφάνεια είναι έτοιμο. Βγάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και σερβίρουμε με κίτρινο τριμμένο τυρί.
Tips για το πολίτικο πιλάφι με κοκκινιστά συκωτάκια κοτόπουλου
Αντί για λευκό κρασί μπορούμε να βάλουμε κόκκινο. Αντί για κύβο κοτόπουλου μπορούμε να βάλουμε κύβο λαχανικών. Το κίτρινο τυρί είναι προαιρετικό. Προς το τέλος του χρόνου μπορεί το ρύζι να χρειαστεί λίγο επιπλέον νερό και βράσιμο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Κυριακή Ραπτάκη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr