Υλικά:
8 πιπεριές κόκκινες και πορτοκαλί ή ότι θέλετε
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
400γρ ντομάτες ψιλοκομμένες (κονσέρβα)
2 κούπες πλιγούρι
Σάλτσα ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 κούπα νερό
Εκτέλεση:
Πλένετε τις πιπεριές και κόβετε καπάκια στο πάνω μέρος.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο και σοτάρεται το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Αμέσως μετά προσθέτετε τα τριμμένα κολοκυθάκια.
Τα αφήνετε να σοταριστουν για 3 με 4 λεπτά.
Αμέσως μετά προσθέτετε τις ντομάτες και το πλιγούρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το μαϊντανό και το δυόσμο.
Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Ξεκινάτε να γεμίζετε τις πιπεριές (μέχρι πάνω σχεδόν γιατί το πλιγούρι δεν θα φουσκώσει όπως το ρύζι) και τις τοποθετείτε σε πυρέξ.
Τις περιχύνετε με σάλτσα ντομάτας και ελαιόλαδο.
Προσθέστε στο πυρέξ περίπου 1 κούπα νερό για να βράσει το πλιγούρι.
Ψήνετε για περίπου 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Γίνονται πεντανόστιμες!!!
Elena Psillia-οι χρυσοχέρες-ηδες