Close
Πολυσαλάτα με κινόα

Συνταγή για Πολυσαλάτα με κινόα .Πολυσαλάτα με κινόα, τόνο, πλιγούρι και κόκκινο λάχανο. Μια διαιτητική και αποτοξινωτική σαλάτα

Οι σαλάτες είναι η καλύτερη λύση για ένα ελαφρύ βραδινό, για έναν νόστιμο και εμπλουτισμένο μπουφέ αλλά και μία υγιεινή πρόταση σε περίοδο διατροφής και για τα παιδιά μας. Σήμερα λοιπόν θα δοκιμάσουμε μία ιδιαίτερη πολυσαλάτα με κινόα , πλιγούρι, κινόα, καλαμπόκι, τόνο, καρότο και κόκκινο λάχανο.

Είναι μία πολύ χορταστική και πεντανόστιμη πολυσαλάτα  μα πάνω από όλα πολύ θρεπτική αφού και το πλιγούρι και η κινόα και το καρότο και το κόκκινο λάχανο είναι πολύ υγιεινά τρόφιμα. Προτιμήστε τον τόνο σε νερό και όχι σε λάδι για ακόμη πιο υγιεινό αποτέλεσμα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Πολυσαλάτα με κινόα:

Πολυσαλάτα- με -κινόα-

Εκτέλεση για το πλιγούρι

Στην αρχή ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε το πλιγούρι. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γυαλίσει το πλιγούρι και να καβουρδιστεί ελαφρώς. Τότε προσθέτουμε το νερό, το πιπέρι και τον κύβο λαχανικών και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το πλιγούρι να μαγειρευτεί για περίπου 10 λεπτά με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε που και που μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει όλα τα υγρά. Στο τέλος θα δούμε ότι το πλιγούρι θα μείνει σπυρωτό και στεγνό. Περιμένουμε 10 λεπτά με σβηστή φωτιά για να “στεγνώσει” τελείως και το βάζουμε σε ένα μπολ.

Πολυσαλάτα με κινόα

Εκτέλεση για την κινόα

Στην αρχή πλένουμε πολύ καλά την κινόα σε τρεχούμενο νερό. Βάζουμε το νερό και το αλάτι σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε και την κινόα. Βράζουμε την κινόα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού χαμηλώνουμε την φωτιά και βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα.

Δείτε ακόμα Τονοσαλάτα με μαρούλι

Βράζουμε την κινόα σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 10 λεπτά. Η κινόα θα είναι σχεδόν έτοιμη όταν την δούμε να αφρατεύει και να “ανοίγει”. Αν η κινόα ανακατεύεται και αφρατεύει εύκολα με ένα πιρούνι και δεν υπάρχουν υγρά στον πάτο του σκεύους, τότε είναι έτοιμη!

Εκτέλεση για την Πολυσαλάτα με κινόα

Στην αρχή στο χοντρό του τρίφτη τρίβουμε το καρότο και ψιλοκόβουμε το κόκκινο λάχανο. Βάζουμε τα λαχανικά μας στο μπολ με το πλιγούρι και την κινόα.

Έπειτα σουρώνουμε το καλαμπόκι και τον τόνο από τα υγρά της κονσέρβας και τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ό,τι άλλο μυρωδικό μας αρέσει.

Tips για την Πολυσαλάτα με κινόα

Η αναλογία νερού και κινόα κατά το βράσιμο είναι 1 κούπα κινόα και 2 κούπες νερό.

Πολυσαλάτα- με -κινόα-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρινα Μισαηλιδου

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr