Ποσο ευκολη και γρηγορη συνταγη… ριξτε μεσα και λιγο παραπάνω πιπερακι για πιο πικαντικη γεύση, μουρλια θα γίνουν!!!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
500 γρ.αλεύρι για όλες τις χρησεις
250 ml περίπου νερό χλιαρό
1 κ.γ κοφτό αλάτι
1 κ.σ ξύδι
1 κ.σ ρακί
3 κ.σ ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
400-500 γρ.φετα τριμμενη
4-5 κρεμμυδακια χλωρα ψιλοκομμένα
3 κ.σ ψιλοκομμενο μαιντανο
4 αυγα
3-4 κ΄σ γάλα(προαιρετικα)εγώ έβαλα.
πιπερι
αλάτι κατα
προτιμηση αναλογα τι τυρι θα βαλετε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνω ολα τα υλικα μαζι και αφηνω τη ζυμη να ξεκουραστει σε μια σακουλιτσα 30 λεπτα.Ανακατεύω όλα τα υλικα της γέμισης σε ένα μπολ.Κοβω μπαλακια μεγεθος καρυδιου και τα ανοιγω με πλαστη σε λεπτα φυλαράκια στρογγυλά.Βαζω λιγη γέμιση,(οχι πολύ) και διπλωνω και παταω να κλεισει το πιτακι με τσιμπιες.(εχω φωτο στα σχολια)Τηγανιζω σε μετρια φωτια να ροδοκοκκινήσουν και τα βαζω σε πιάτο με χαρτι κουζινας.Βγαίνουν 25 κομμάτια και είναι καταπληκτικά!!!Αν θέλετα τα γεμιζετε με σκετη φετα τριμμένη!
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή