Υπέροχη ποντιακή κομπόστα Χοσάφ για όλη την οικογένεια.
Η ποντιακή κουζίνα είναι πλούσια και γεμάτη λιχουδιές. Μετά τα Μαντί: Ποντιακά ζυμαρικά γεμιστά με κιμά θα δοκιμάσουμε και την ποντιακή κομπόστα Χοσάφ. Είναι μία παραδοσιακή ποντιακή κομπόστα που αποτελείται από αποξηραμένα φρούτα, ζάχαρη και κανέλα.
Την κομπόστα Χοσάφ μου την έφτιαχνε η γιαγιά μου η οποία ήταν Πόντια και η αλήθεια είναι πως η αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου, μου την έφερε και πάλι στην μνήμη. Είστε έτοιμοι να έρθετε πιο κοντά με την ποντιακή κουζίνα; Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
H συνταγή είναι της φίλης μας Tzeni Tsanaktsidou
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα αποξηραμένα φρούτα. Προσθέτουμε την ζάχαρη, τα ξυλάκια κανέλας, το κονιάκ και βράζουμε το μείγμα μας σε χαμηλή φωτιά για 15 με 20 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά το κατσαρολάκι και το αφήνουμε με κλειστό καπάκι μέχρι να κρυώσει.
Δείτε ακόμα Τανωμένος Σορβάς: Συνταγή για παραδοσιακή ποντιακή σούπα!
Tips για την Ποντιακή κομπόστα Χοσάφ
Μπορούμε να βάλουμε όσα φρούτα της επιλογής μας θέλουμε, αρκεί να είναι αποξηραμένα. Οι σταφίδες μπορεί να είναι ξανθές ή μαύρες. Το κονιάκ είναι προαιρετικό.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή