Θα δοκιμάσουμε ποντιακή σούπα τονέα με λίγα και ελαφριά υλικά που θα μας συναρπάσει.
- πλιγούρι 250 γρ.
- αλατι Κατά βούληση
- Γιαούρτι στραγγιστό 600γρ
- βουτυρο λίγο λιωμένο
- δυοσμος Κατά βούληση ξερό
Υλικά
Δεν θα βαρεθούμε να το λέμε στιγμή. Η ποντιακή κουζίνα είναι πολύ πλούσια και σίγουρα έχει πολλά να μας προσφέρει και όσων αφορά τις γευστικές της ιδιότητες και όσων αφορά την πολιτισμική κουλτούρα που κουβαλά. Μπορείτε να δοκιμάσετε την ποντιακή κομπόστα Χοσάφ και να το διαπιστώσετε και μόνοι σας.
Σήμερα θα φτιάξουμε παρέα την ποντιακή σούπα τονέα με πλιγούρι. Είναι μία σούπα με μόλις 5 υλικά και φτιάχνεται πανεύκολα. Αν λοιπόν θέλετε να δοκιμάσετε τις δυνατότητές σας στην ποντιακή κουζίνα αυτή η συνταγή είναι μία καλή ευκαιρία.
Δείτε ακόμα Μαντί: Ποντιακά ζυμαρικά γεμιστά με κιμά
Είναι ελαφριά σε γεύση και σίγουρα είναι ιδανική για παιδιά. Λίγα υλικά, πλούσια γεύση και μεγάλη ευκολία στην εκτέλεση. Τι άλλο θέλουμε; Μπορεί να είναι Καλοκαιράκι, αλλά δε θα πούμε όχι σε μία πεντανόστιμη σούπα με πολλές θρεπτικές αξίες. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι και το πλένουμε δύο φορές. Στην συνέχεια το βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό μέχρι να το σκεπάσει και λίγο παραπάνω. Προσθέτουμε αλάτι και το βάζουμε να βράσει. Μόλις βράσει καλά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Στην συνέχεια σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι. Στο γιαούρτι προσθέτουμε ζωμό από το πλιγούρι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το γιαούρτι. Προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τον ξερό δυόσμο και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο.
Tips για την Tονέα Ποντιακή σούπα
Αντί για πλιγούρι μπορούμε να βάλουμε ίδια ποσότητα κορκότο και να ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Eirini Kamparoudi
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr