ΥΛΙΚΑ
50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
50 γραμμάρια ζάχαρη λευκή
100 γραμμάρια αμύγδαλο τριμμένο
100 γραμμάρια ζαχαρούχο
Χρώμα ζαχαροπλαστικής
Δείτε ακόμα: Πατάτες φούρνου σε σχήμα ποντικάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αμύγδαλο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να γίνει λείο το μείγμα. Χωρίζουμε το μείγμα στη μέση, βάζουμε το μισό σε ξεχωριστό μπολ, προσθέτουμε λίγες σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής ώστε να πάρει την επιθυμητή απόχρωση και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τυλίγουμε τα δύο κομμάτια με μεμβράνη ξεχωριστά και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Στη συνέχεια χωρίζουμε την αμυγδαλόψιχα σε μικρές μπαλίτσες (περίπου 6 από το κάθε κομμάτι) τις οποίες πλάθουμε σε σχήμα αυγού. Τις κάνουμε να μοιάζουν με ποντικάκια βάζοντας νιφάδες αμυγδάλου για αυτιά και σοκολατένιες μπιλίτσες για μάτια και μύτη. Για τις ουρές κόβουμε μικρές κορδέλες και τις πιέζουμε πάνω στην αμυγδαλόψιχα. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν εκτός ψυγείου. Διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο έως 4 μέρες.
*Η συνταγή είναι από το βιβλίο “Φτιάχνουμε Γλυκά ” Εκδόσεις Ψυχογιός.