Συνταγή για Πορτοκαλένιο κέικ με υπέροχο γλάσο που θα σας κλέψει την καρδιά! Δοκιμάστε το κι ένα κομμάτι δεν θα είναι αρκετό.
- ηλιέλαιο 200 γραμμάρια
- ζαχαρη 250 γραμμάρια
- αυγα 4
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 125 γραμμάρια
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 3 πορτοκάλια
- Γάλα φρέσκο 125 γραμμάρια
- βανίλια 1 με γεύση πορτοκάλι
- μπέικιν πάουντερ 1
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γραμμάρια
- κουβερτουρα 50 γραμμάρια σε κομματάκια
Υλικά
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 240 γραμμάρια
- ζαχαρη 2 γεμάτες κουταλιές
- κορν φλαουρ 1 κουταλιά της σούπας
Για το γλάσο πορτοκαλιού
Ο Χειμώνας είναι η εποχή των πορτοκαλιών κι επειδή λατρεύουμε τόσο την γεύση όσο και το άρωμά τους, σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε ένα λαχταριστό πορτοκαλένιο κέικ με έντονο άρωμα και γεύση πορτοκαλιού που θα σας συναρπάσει.
Δείτε ακόμα Κέικ μπομπότα
Το πορτοκάλι χαρίζει μία ξεχωριστή γεύση και ένα μοναδικό άρωμα σε κάθε κέικ και αυτό το κέικ με αυτό το υπέροχο γλάσο, είναι απλά το τέλειο κέικ για εσάς. Μοναδικό για να συνοδεύσετε το καφεδάκι σας, για κέρασμα ή ακόμη και για τις υπογλυκαιμίες σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το πορτοκαλένιο κέικ με γλάσο:
Εκτέλεση για το Πορτοκαλένιο κέικ με υπέροχο γλάσο
Αρχικά χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 4-5 λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτουμε σταδιακά το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, το φρέσκο γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια και κοσκινίζουμε το μείγμα, σιγά σιγά, πάνω από το μείγμα με την ζάχαρη.
Δείτε ακόμα Κέικ πορτοκάλι με παπαρουνόσπορο
Παράλληλα κι ενώ κοσκινίζουμε χτυπάμε συνεχώς το μείγμα. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Ρίχνουμε το μείγμα σε μία λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35-40 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο.
Εκτέλεση για τον γλάσο για το Πορτοκαλένιο κέικ με υπέροχο γλάσο
Βάζουμε τον φυσικό χυμό πορτοκαλιού σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε την ζάχαρη και το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας διαρκώς με ένα σύρμα. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, το βάζουμε πάνω στην εστία και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. Όταν κρυώσει το κέικ, περιχύνουμε χλιαρό το γλάσο πάνω από το κέικ και μόλις κρυώσει σερβίρουμε.
Tips για το Πορτοκαλένιο κέικ με υπέροχο γλάσο
Τα κομματάκια κουβερτούρας είναι προαιρετικά και μπορούμε να βάλουμε περισσότερη αν μας αρέσει. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο φυτικό λάδι μας αρέσει αντί για ηλιέλαιο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Marina Hatzidaki
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr