Η σύζευξη της κλασσικής πορτοκαλόπιτας με την αγαπημένη μας κρέμα αραβοσίτου!! Το προξενιό πέτυχε, απόλυτα!!!
ι χρειαζόμαστε:
500 γρμ φύλλο κρούστας ή Βηρυττού
1 κεσέ γιαούρτι 2%
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο
4 αυγά
2 βανίλιες
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Για το σιρόπι:
3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Χυμό και ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Για την κρέμα:
2 φακελάκια κρέμα στιγμής Αραβοσίτου (χωρίς βράσιμο)
620 ml γάλα πλήρες κρύο
Ξύσμα πορτοκαλιού
Πώς το κάνουμε:
Με το ψαλίδι κόβουμε σε κομματάκια το φύλλο μας.
Ανακατεύουμε με το μίξερ όλα τα υλικά και προσθέτουμε το φύλλο. Αναμιγνύουμε καλά.
Σε καλά βουτυρωμένο ταψί, στρώνουμε το μείγμα μας και ψήνουμε σε αερόθερμο φούρνο στους 180ο, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντάς το για 10 λεπτά.
Σιροπιάζουμε το γλυκό, μόλις βγει, αφού κάνουμε τρυπίτσες με ένα σουβλάκι ξύλινο, σε όλη την επιφάνεια.
Μόλις κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο, για 1 ώρα.
Ετοιμάζουμε την κρέμα, χτυπώντας με το μίξερ χειρός όλα τα υλικά και την ρίχνουμε πάνω από το γλυκό.
Το αφήνουμε ένα βράδυ να κρυώσει καλά, για να σερβίρεται όμορφα.
Γαρνίρουμε όπως επιθυμούμε. Του ταιριάζει πολύ η τρούφα, το αμύγδαλο φιλέ, ξύσμα από πορτοκάλι, ροδέλες γλυκό πορτοκαλιού…
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν υπάρχουν μυστικά! Ελπίζω να το απολαύσετε,όσο εμείς 🙂