Close

Πειραγμένη Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας και νουτέλα από την Ρούλα Ψιττάκη

Πειραγμένη Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας και νουτέλα από την Ρούλα Ψιττάκη

Υλικα
6-7 φυλλα κρουστας τα οποια απλωνετε τσαλακωτα σε ενα μεγαλο ταψι απο την προηγουμενη ημερα να ξεραθουν καλα..αφου ξεραθουν τα θρυμματιζετε με τα χερια σας σε πολυ λεπτα κομματακια και τα αφρατευετε
1 κουπα ζαχαρη
4 αυγα. μια βανιλια. ξυσμα ενος πορτοκαλιου
250 γρ.γιαουρτι
2 πολυ γεματες κουταλιες νουτελα τις οποιες προσθετετε στο σπορελαιο παρακατω..
3/4 κουπας σπορελαιο
2 γεματες κουταλιες μπαικιν τις οποιες ανακατευετε με το γιαουρτι κι αφηνετε να φουσκωση
σιροπι
1 κουπα ζαχαρη
1 κουπα νερο
ξυσμα πορτοκαλιου
1 ξυλο κανελας
χυμο απο ενα πορτοκαλι
εκτελεση
σιροπι

Πειραγμένη Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας και νουτέλα από την Ρούλα Ψιττάκη

Ετοιμάζετε το σιρόπι  και ρίχνετε σε κατσαρόλα την ζάχαρη το νερό την κανέλα κι αφήνετε να βράσει 5-10 λεπτά .Ρίχνετε τον χυμό πορτοκαλιού κι αφήνετε να βράσει άλλα πέντε λεπτά..δεν φεύγετε από την κατσαρόλα διότι ο χυμός
φουσκώνει κι θα χυθεί..αν δείτε και φουσκώνει ανακατεύετε συνεχώς..μετά από 5 λεπτά
σβήνετε το μάτι και ρίχνετε μέσα το ξύσμα..αφήνετε στην άκρη τη κρυωμένη
πορτοκαλοπιτα   προθερμαινετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς…λαδώνετε ένα ταψί μικρο το πολύ μέχρι 24 εκατοστά με σπορέλαιο.
χτυπάτε την ζάχαρη με τα αυγά καλά να ασπρίσουν και  να αφρατεψουν. Ρίχνετε την βανίλια και το ξύσμα.
Χτυπωντας πάντα ,ρίχνετε το γιαούρτι με το μπεικιν το οποίο θα έχει φουσκώσει. Ρίχνετε το σπορέλαιο μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει την νουτελα..χτυπάτε καλά να ενσωματωθούν.
Ριχνετε σαν βροχή τα φύλλα πολύ πάρα πολύ ψιλοκομμένα κι αφρατεμενα. Ανακατεύετε καλά με μια μαριζ να μην υπάρχουν καθόλου σβόλοι..

Τοποθετείτε  σε μικρο ταψάκι λαδωμένο..στρώνετε ομοιομορφα..πασπαλίζετε αν θέλετε με αμυγδαλακι φιλε η καρύδι πολύ λεπτοκομμενο και ψήνετε στον φούρνο για περίπου 30-40.
Αφού την αφήσουμε λίγο να ηρεμήσει ρίχνουμε με ένα κουτάλι απαλά και προσεκτικά το σιρόπι..αν δείτε να περισσεύει μην ανησυχείτε θα το πιει ολο..αφήνουμε στην άκρη ξεσκέπαστη κι αφού πιει όλο το σιρόπι την βάζουμε ψυγείο..σερβίρουμε με σαντιγί η παγωτο.η και σκέτη..
καλη επιτυχια
Ρούλα Ψιττάκη

Stay…tuned…Γραφτείτε
στη 
σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις
γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 

 


Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες
για παιδια