Το πιο λαχταριστό νηστίσιμο αφράτο κέικ πορτοκαλόπιτα !!! Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και θα το ζητάνε ανεξαρτήτως νηστείας!
- σπορέλαιο μισή κούπα
- πορτοκαλι ξύσμα από 2
- ζαχαρη 1 κούπα
- βανίλια 1
- πορτοκαλι χυμό από 2
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού
- σιμιγδαλι 2 κούπες χοντρό
- αλευρι 1 κούπα
Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ:
Βάζουμε στο μπολ το σπορέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιών,την ζάχαρη,την βανίλια και τα ανακατεύουμε με σύρμα.
Βάζουμε σε ένα ποτήρι το χυμό δυο πορτοκαλιών και μέσα διαλύουμε 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα και το ρίχνουμε μέσα ανακατεύουμε με σύρμα.
Τέλος προσθέτουμε το σιμιγδάλι ,το αλεύρι τα ανακατεύουμε να ενσωματωθούν καλά και τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα στο ταψί.
Την ψήνουμε.στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!!!
ΣΙΡΌΠΙ:
Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού για 3 λεπτά.
Όταν το κατεβάσουμε προσθέτουμε το χυμό των πορτοκαλιών και το αφήνουμε να κρυώσει.
Οπότε σιροπιάζομαι κρύο σιρόπι καυτή πορτοκαλόπιτα όχι τα αντίθετο.
Για διακόσμηση καραμελώνουμε πορτοκάλια εάν θέλουμε.
ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΑ:
Βράζουμε 3 κούπες νερό με 3 κούπες ζάχαρη μόλις αρχίζει ο βρασμός ρίχνουμε μέσα της φέτες πορτοκαλιού και τα βράζουμε 6 λεπτά.
Στην συνέχεια τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τα αφήνουμε λίγο να σουρώσουν τοποθετούμε. στην σχάρα του φούρνου λαδόκολλα βάζουμε της φέτες στην σειρά και τα ψήνουμε στους 100 βαθμούς για 1 ώρα ανάλογα τον φούρνο!
Συνταγή Από την καταπληκτική Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τρίτη (14/01) – Η Λίστα με τις περιοχές -συνεχής ενημέρωση
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Ο μικρός Παναγιωτάκης έφυγε από στέρηση οξυγόνου – Τα νέα αποτελέσματα των ιστολογικών
- Πές μου το ζώδιο σου να σου πω ποιον Τοξικό άνθρωπο πρέπει να βγάλεις από τη ζωή σου το 2025
- Grand Hotel Επόμενα επεισόδια: 45, 46, 47
- Θολά τζάμια αυτοκινήτου από τη βροχή και το κρύο: Πως να τα ξεθολώσετε χωρίς να κινδυνεύσετε