Close

Πώς να αποθηκεύσεις τα καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά για το χειμώνα

Πώς να αποθηκεύσεις τα καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά για το χειμώνα

 

Αρχικά μπορεί η αλλαγή της εποχής να φαντάζει συναρπαστική, κάποια στιγμή όμως μέσα τους επόμενους μήνες βάζουμε στοίχημα πως θα αρχίζεις να λησμονείς τις μέρες που τα ράφια του μανάβικου ήταν γεμάτα με ζουμερά και μυρωδάτα φρούτα και λαχανικά. Γι’ αυτό και φέτος αποφασίσαμε να προετοιμαστούμε καταλλήλως και να αποθηκεύσουμε τα αγαπημένα μας οπωροκηπευτικά για μήνες.\

 

Σάλτσα ντομάτας
Άκουσέ μας και θα μας ευχαριστείς σε λίγο καιρό που αποθήκευσες τώρα τις ντομάτες σου στο πικ της ωριμότητάς τους. Για να είσαι έτοιμη για την επόμενη φορά που θα έρθουν έκτακτοι επισκέπτες στο σπίτι και θα θέλεις να φτιάξεις μακαρονάδα ή για όταν θα έρθουν 20 συγγενείς μαζί τα Χριστούγεννα και θα χρειάζεσαι κάτι γρήγορο, φτιάξε από τώρα μια σάλτσα ντομάτας και κατέψυξέ την αποθηκεύοντάς της σε επαναχρησιμοποιήσιμες πλαστικές σακουλίτσες τροφίμων.Δες εδώ τη καλυτερη συνταγη 

Πέστο
Δεν υπάρχει άλλη σάλτσα που να μυρίζει τόσο καλοκαιρινά όσο αυτή. Πριν σού χαλάσει ο βασιλικός που έχεις στο μπαλκόνι, φτιάξε μια γερή ποσότητα πέστο και αποθήκευσέ την σε ατομικές μερίδες σε θήκες για παγάκια.

Μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιου Δείτε υπέροχες συνταγες εδω
Αν έχεις φτιάξει αμέτρητες τάρτες και φρουτοσαλάτες φέτος, αλλά για κάποιο λόγο ακόμα σού έχουν περισσέψει δυο κιλά ροδάκινα και μια σακούλα με φράουλες στο ψυγείο, πρέπει να δράσεις γρήγορα. Μην τα αφήσεις να χαλάσουν και φτιάξε λαχταριστές μαρμελάδες που μπορούν να διατηρηθούν όλο το χρόνο και να σε βοηθήσουν να φτιάξεις τα πιο νόστιμα γλυκά, από πάστα φλώρα μέχρι κρέπες και κρουασάν.

 

Ντοματόσουπα
Όμοια με τη σάλτσα ντομάτας, εκμεταλλεύσου το κόκκινο φρούτο τώρα όσο ακόμα είναι απολαυστικό και ζουμερό και φτιάξε μια μεγάλη δόση της εν λόγω σούπας. Αποθήκευσέ την σε πλαστικές επαναχρησιμοποιήσιμες σακούλες τροφίμων και εξασφάλισε μερικά από τα πιο νόστιμα δείπνα του χειμώνα.

Λαχανικά και φρούτα
Διατήρησε για μήνες τις ντομάτες, τα αγγουράκια και το καρπούζι κάνοντάς τα τουρσί. Το χειμώνα μπορείς να τα προσφέρεις σαν μεζέ όταν έρχονται οι φίλοι στο σπίτι ή να τα προσθέτεις σε πατατοσαλάτες και σάντουιτς.

 

Πηγή: olivemagazine.gr