Δείτε πως θα αποθηκεύσετε τα αμπελλόφυλλα σε βάζο χωρίς να τα βράσετε! Έξυπνα κόλπα κονσερβοποίησης αμπελλόφυλλων για να φτιάχνετε τα δικά σας ντολμαδάκια!
Θα χρειαστουμε :
βάζα καπάκια και αμπελόφυλλα
Εκτέλεση
Κόβουμε με προσοχή τα κοτσανάκια του φύλλου!
Αν είναι έστω και λίγο βρεγμένα τα φύλλα τα σκουπίζουμε καλά!
Δεν πρέπει να έχουν καθόλου υγρασία για να μη μουχλιάσουν!
Χωρίζουμε τα φύλλα σε πενταδες.
Τυλίγουμε σαν ντολμαδάκι κάθε πέντε φύλλα.
Ετοιμάζουμε τέσσερα ντολμαδάκια και τα βάζουμε στη βάση του βάζου.
Συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσει το βάζο το οποίο χωράει 80 φύλλα.
Μέτριο βάζο των 750γρ.
Τα βάζα τα αποστειρωνουμε στους 100 βαθμούς στο φούρνο για 10 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και ύστερα τοποθετούμε τα φύλλα.
Αφού γεμίσουμε το βάζο το αφήνουμε μια μέρα μήπως και έχει υγρασία και ύστερα τα κλείνουμε.
Ζεσταίνουμε τα καπάκια στο φούρνο και κλείνουμε πολύ καλά τα βάζα.
Τα αφήνουμε μια μέρα πριν τα αποθηκευσουμε στην αποθήκη μας.
Αν δούμε υγρασία στο βάζο τα αδειάζουμε, στεγνώνουμε το βάζο σκουπίζουμε τα φύλλα αν έχουν υγρασία και ξαναβάζουμε τα φύλλα.
Αυτό δείχνει οτι κάπου πέρασε υγρασία( γι αυτό το λόγο θέλει μεγάλη προσοχή στην υγρασία των φυλλων.
Αν το προσέξουμε απ την αρχη δεν θα έχουμε πρόβλημα!
Διατηρούνται αρκετά χρονιά.
Όταν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε αδειάζουμε το βάζο.,ανοίγουμε τα φύλλα και ρίχνουμε καυτό νερό για να ζεματιστουν.
Αυτη ειναι η διαδικασία!