Πως να αποθηκεύσεις την κάπαρη- Διαδικασία . Σπιτική κάπαρη για να την βάζουμε στις σαλάτες μας ή στα φαγητά μας.
- ελαιολαδο Περίπου 200 γραμμάρια
Για το βάζο
Η κάπαρη δίνει μία άλλη νότα στην σαλάτα μας ή στο φαγητό μας. Δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε άλλα χρήματα στο να την αγοράσουμε αφού μπορούμε να την φτιάξουμε μόνοι μας και να την αποθηκεύσουμε για ολόκληρο το Καλοκαίρι.
Θα χρειαστούμε μόνο αλάτι, ξύδι, νερό και ελαιόλαδο και η κάππαρη είναι έτοιμη. Μπορούμε να την βάλουμε στις σαλάτες μας με φέτα, φρέσκα λαχανικά εποχής και ό,τι άλλο μας αρέσει ή ακόμη και στις συνταγές μας ή στα μεζεδάκια μας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το πως να αποθηκεύσεις την κάπαρη:
Εκτέλεση για την κάπαρη
Αρχικά πλένουμε την κάππαρη κάτω από τρεχούμενο νερό για να φύγει όλη η σκόνη. Έπειτα την βάζουμε σε ένα μεγάλο μπουκάλι νερού, του 1μιση λίτρου. Αφήνουμε ένα κενό 8 με 10 εκατοστά και βάζουμε μέσα τις 2 κουταλιές της σούπας αλάτι. Γεμίζουμε το μπουκάλι με νερό και το κουμπώνουμε καλά.
Το βάζουμε σε οριζόντια θέση για 15-17 μέρες (+2_2). Κάθε μέρα το γυρίζουμε έτσι ώστε να βρέχετε όλη η κάππαρη παντού. Όσο περνούν οι μέρες θα δείτε ότι το χρώμα της κάππαρης θα αλλάζει και θα γίνεται πιο σκούρο.
Αφού περάσουν οι μέρες ανοίγουμε το μπουκάλι με προσοχή και βάζουμε την κάππαρη με προσοχή σε ένα σουρωτήρι. Τότε φτιάχνουμε μία καινούρια άλμη με 1,5 κούπα νερό, 1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι και 1/2 κούπα ξύδι.
Δείτε ακόμα Κρητική σαλάτα Ντάκος
Ανακατεύουμε καλά την άλμη και βάζουμε την κάπαρη σε ένα καινούριο βάζο με την άλμη που φτιάξαμε. Θέλουμε να είναι 2 εκατοστά κάτω από εκεί που είναι η κάππαρη. Συμπληρώνουμε το βάζο με ελαιόλαδο και το κλείνουμε για 3-4 μέρες. Μετά τις 3-4 μέρες είναι έτοιμη να την καταναλώσουμε.
Tips για το πως να αποθηκεύσεις την κάπαρη- Διαδικασία
Η δοσολογία του ελαιόλαδου είναι στο περίπου αφού στην ουσία με το ελαιόλαδο συμπληρώνουμε το βάζο.
Την συνταγή την είδαμε από την φίλη μας Anna Lampropouloy
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr