Είναι συνταγή για πάρτυ-παιδικά γενέθλια. Είναι ψωμάκια γεμιστά ή σκέτα που θα λατρέψουν τα παιδάκια σας! Είναι σχετικά εύκολα! Είνai μια σκέτη γευστική απόλαυση!
Υλικά:
500 γρ αλεύρι
300 ml ζεστό γάλα
50 γρ Ζάχαρη
10 γρ μέλι
20 γρ μαγιά νωπή ή 7 γρ ξηρή μαγιά
40 γρ μαλακό βούτυρο
10 γρ αλάτι
1 κ.σ γάλα
Ξηροί καρποί για τα μάτια και τη μύτη
Οδηγίες:
Για να κάνουμε τη ζύμη αναμείξτε τα ακόλουθα συστατικά: το γάλα (να είναι ζεστό), μαλακό βούτυρο, ζάχαρη, μέλι, αλάτι, το αλεύρι και μαγιά.
Ζυμώστε τη ζύμη και χωρίστε την σε μπαλάκια.
Πλάθουμε το κάθε μπαλάκι ξεχωριστά έτσι ώστε να μοιάζει με σκαντζόχοιρο. Τοποθετούμε σε ταψί στρωμμένο με λαδοκολλα .
Για να σχηματίσουμε τα καρφιά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ψαλίδι και να κάνετε ενα μικρό τσίμπημα στη ζύμη λίγο (δεν θέλετε να τσιμπήσετε τη ζύμη σε βάθος).
Αφού ολοκληρώσετε τη διαμόρφωση των αιχμών με ένα μικρό πινέλο αλείψτε τους σκαντζόχοιρους με ένα μείγμα φτιαγμένο από: ένα αυγό και μια κουταλιά της σούπας γάλα και το αλάτι.
Καλύψτε τα σκαντζοχοιράκια με μια καθαρή πετσέτα και αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά για να φουσκώσουν λίγο περισσότερο.
Μην ξεχάσετε να κάνετε τα μάτια και τη μύτη χρησιμοποιόντας ξηρούς καρπούς.Μπορείτε επίσης να γεμίσετε τα μπαλάκια με μαρμελάδα, σάλτσα cranberry ή ακόμα και Nutella.Προθερμάνετε το φούρνο και Ψήνουμε για 40 – 50 λεπτά, στους 220 βαθμούς (ανάλογα με το μέγεθος).
Καλή Επιτυχία!
Πηγή: syntagesgiapaidia.blogspot.grΕιδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια