Συστατικά
4 κολοκυθάκια
2 κουταλιές χοντρό αλάτι
100 ml ξύδι
Σπορέλαιο
Μυρωδικά
Δείτε ακόμα: Ο πιο εύκολος τρόπος για να φτιάξετε το δικό σας τουρσί!
Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκύθια και αφαιρούμε τα σπόρια.
Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε ένα σκεύους μαζί με το αλάτι.
Ανακατεύουμε και καλύπτουμε με ένα πιάτο (το πιάτο να δημιουργεί πίεση στα κολοκυθάκια).
Αφήνουμε για 2½ ώρες και με τα χέρια μας στραγγίζουμε πολλή καλά να φύγουν τα υγρά.
Σε καθαρό σκεύος βάζουμε τα κολοκυθάκια μαζί με το ξύδι και καλύπτουμε με ένα πιάτο (το πιάτο να δημιουργεί πίεση στα κολοκυθάκια).
Δείτε ακόμα: Πως να φτιάξετε τις πιο τέλειες Πικάντικες Πιπεριές Τουρσί;
Αφήνουμε για 2½ ώρες και με τα χέρια μας στραγγίζουμε πολλή καλά.
Τα αναμειγνύουμε με λίγο σπορέλαιο και τα βάζουμε σε βάζα.
Γεμίζουμε τα βάζα με σπορέλαιο και προσθέτουμε τα μυρωδικά της επιλογής μας.
Εμείς χρησιμοποιήσαμε κίτρινο και μαύρο σιναπόσπορο, καθώς και σπόρους από μάραθο.
Κλείνουμε καλά τα βάζα και αποθηκεύουμε για 2 βδομάδες πριν σερβίρουμε.
Facebook: https://www.facebook.com/foodaholics.gr/?ref=bookmarks
Site: https://foodaholics.gr/
Youtube κανάλι: https://www.youtube.com/user/RedMoonGR
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή