Συστατικά
4 κολοκυθάκια
2 κουταλιές χοντρό αλάτι
100 ml ξύδι
Σπορέλαιο
Μυρωδικά
Δείτε ακόμα: Ο πιο εύκολος τρόπος για να φτιάξετε το δικό σας τουρσί!
Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκύθια και αφαιρούμε τα σπόρια.
Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε ένα σκεύους μαζί με το αλάτι.
Ανακατεύουμε και καλύπτουμε με ένα πιάτο (το πιάτο να δημιουργεί πίεση στα κολοκυθάκια).
Αφήνουμε για 2½ ώρες και με τα χέρια μας στραγγίζουμε πολλή καλά να φύγουν τα υγρά.
Σε καθαρό σκεύος βάζουμε τα κολοκυθάκια μαζί με το ξύδι και καλύπτουμε με ένα πιάτο (το πιάτο να δημιουργεί πίεση στα κολοκυθάκια).
Δείτε ακόμα: Πως να φτιάξετε τις πιο τέλειες Πικάντικες Πιπεριές Τουρσί;
Αφήνουμε για 2½ ώρες και με τα χέρια μας στραγγίζουμε πολλή καλά.
Τα αναμειγνύουμε με λίγο σπορέλαιο και τα βάζουμε σε βάζα.
Γεμίζουμε τα βάζα με σπορέλαιο και προσθέτουμε τα μυρωδικά της επιλογής μας.
Εμείς χρησιμοποιήσαμε κίτρινο και μαύρο σιναπόσπορο, καθώς και σπόρους από μάραθο.
Κλείνουμε καλά τα βάζα και αποθηκεύουμε για 2 βδομάδες πριν σερβίρουμε.
Facebook: https://www.facebook.com/foodaholics.gr/?ref=bookmarks
Site: https://foodaholics.gr/
Youtube κανάλι: https://www.youtube.com/user/RedMoonGR
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Λεκέδες από σκουριά στα πλακάκια: Καθαρίστε ακόμη και παλιούς λεκέδες με αυτούς τους τρόπους
- Grand Hotel : Η Αγγέλα θάβει τον γιο της- Πεθαίνει στα χέρια της
- Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου -Έφτασε η ώρα για απαντήσεις
- Στέλιος Κρητικός :Καθηλώνει με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει- Το θετικό τεστ για καρκίνο