Δείτε τον τρόπο για να φτιάξετε μόνες σας σπιτικές λιαστές ντομάτες. Εύκολη συνταγή για χειροποίητες λιαστές ντομάτες που διατηρούνται για καιρό και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σε πολλές παρασκευές σας και σαλάτες!
Εκτέλεση για λιαστές ντομάτες:
Σε μία λεκάνη με βραστό νερό βάζουμε τα ντοματίνια για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε, κόβουμε το πάνω μέρος τους και τις κόβουμε κάθετα.
Τις απλώνουμε σε ταψιά από τη μεριά των σπόρων και ρίχνουμε μπόλικο αλάτι από πάνω. Σκεπάζουμε με τούλι και αφήνουμε σε ηλιόλουστο μέρος για 3 μέρες. Μόλις ξεραθούν τις γυρνάμε ανάποδα και ξαναρίχνουμε αλάτι.
Όταν είναι εντελώς ξερές και ζαρωμένες τις βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί. Έπειτα ρίχνουμε πολύ ξύδι και τις τρίβουμε με τα χέρια καλά να φύγει το αλάτι (δεν τις βρέχουμε με νερό!). Όταν μαλακώσουν μέσα στα χέρια μας είναι έτοιμες.
Τις βάζουμε στο σουρωτήρι ενώ ψιλοκόβουμε βασιλικό και σκόρδο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί στο σουρωτήρι και γεμίζουμε βαζάκια (μη αποστειρωμένα). Ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι να σκεπαστούν όλες οι τομάτες.
Διατηρούνται εκτός ψυγείου και είναι όχι μόνο ωραίος μεζές αλλά και συνοδευτικό σε πράσινες σαλάτες. Μπορούμε επίσης να τις πολτοποιήσουμε σε σάλτσα μακαρονιών. Το λάδι που περισσεύει είναι πολύ αρωματικό!
Δείτε ακόμα Σπιτική σάλτσα ντομάτας με ντοματινια
ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!
Η συνταγή είναι της Christina Havri
Επιμέλεια συνταγής Daddy-cool team
Δείτε ακόμα Κεμπαπ με μελιτζάνες ντοματες και πιπεριές!