Μια υπέροχη συνταγή για τουρσί από πολύχρωμες πιπεριές ! Το τουρσί είναι η αγαπημένη απόλαυση των περισσότερων και η συνταγή που θα δούμε παρακάτω είναι πολύ εύκολη!
- πιπεριά 1 κιλό μιξ καθαρισμένες από σπόρια κ ίνες κομμένες 3 εκ
- ντοματα 1 κιλό τριμμένες
- σκορδο 6-8 σκελίδες ψιλοκομμένες
- νερό 300 ml
- ξύδι 200 ml
- αραβοσιτέλαιο 150 ml
- αλατι 1 κ σ χονδρό
- ζαχαρη 1 κ σ ( ή 3 κ σ)
- ρίγανη 1 κ γλ
- μπούκοβο Μια πρέζα
- μαιντανος Μισό ματσάκι μόνο τα φύλλα
- δυοσμος Τα φύλλα από 6-7 κλαδάκια
Υλικά
Εκτέλεση τουρσί από πολύχρωμες πιπεριές :
Για αρχή πλένουμε και σκουπίζουμε πολύ καλά τα βάζα μας, έχοντας βάλει τα καπάκια τους να βράσουν. Έπειτα, βάζουμε να βράσουν το νερό, το ξίδι, το αραβοσιτέλαιο, την ζάχαρη και το αλάτι.
Δείτε ακόμα Σπιτικό τουρσί με φρέσκα αγγουράκια!
Μόλις το μείγμα μας πάρει μια βράση, ρίχνουμε τις πιπεριές σε δυο δόσεις και τις βράζουμε για 4 με 5 λεπτά. Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και βάζουμε τις ντομάτες, τα σκόρδα, την ρίγανη και το μπούκοβο.
Τα βράζουμε μέχρι σχεδόν να δέσει η σάλτσα μας. Βάζουμε και τις πιπεριές και τις βράζουμε για άλλα 4 με 5 λεπτά. Για το τέλος, αφήνουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο και σβήνουμε την φωτιά. Βάζουμε τις πιπεριές μας στα βάζα και σκουπίζουμε το χείλος του βάζου και το καυτό καπάκι.
Κλείνουμε καλά τα βάζα, τα γυρίζουμε ανάποδα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Πετρινα Μπαρδανη απο την αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου: Daddy – Cool.gr