Παίρνουμε πικάντικες πιπεριές, τις λεγόμενες “μπακάλικες”, και τις τοποθετούμε σε μικρά πλαστικά μπουκαλάκια από αναψυκτικά, προσπαθώντας να τα γεμίσουμε με όσες περισσότερες μπορούμε.
Δείτε ακόμαΣπιτικό τουρσί με φρέσκα αγγουράκια!
Ρίχνουμε σε κάθε μπουκάλι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού ξινό. Γεμίζουμε τα μπουκάλια με νερό και κλείνουμε καλά τα καπάκια τους. Τα αφήνουμε για 2-3 μέρες ανάποδα και στη συνέχεια τα αποθηκεύουμε σε σκιερό μέρος, για όλο το χειμώνα.
Δείτε ακομα: Φτιάξτε σπιτικό τουρσί για όλο το χειμώνα
Όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τις πιπεριές, κόβουμε το πάνω μέρος του μπουκαλιού και τις διατηρούμε στο ψυγείο, μαζί με το ζουμάκι τους.
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή