Παίρνουμε πικάντικες πιπεριές, τις λεγόμενες “μπακάλικες”, και τις τοποθετούμε σε μικρά πλαστικά μπουκαλάκια από αναψυκτικά, προσπαθώντας να τα γεμίσουμε με όσες περισσότερες μπορούμε.
Δείτε ακόμαΣπιτικό τουρσί με φρέσκα αγγουράκια!
Ρίχνουμε σε κάθε μπουκάλι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού ξινό. Γεμίζουμε τα μπουκάλια με νερό και κλείνουμε καλά τα καπάκια τους. Τα αφήνουμε για 2-3 μέρες ανάποδα και στη συνέχεια τα αποθηκεύουμε σε σκιερό μέρος, για όλο το χειμώνα.
Δείτε ακομα: Φτιάξτε σπιτικό τουρσί για όλο το χειμώνα
Όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τις πιπεριές, κόβουμε το πάνω μέρος του μπουκαλιού και τις διατηρούμε στο ψυγείο, μαζί με το ζουμάκι τους.
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Λεκέδες από σκουριά στα πλακάκια: Καθαρίστε ακόμη και παλιούς λεκέδες με αυτούς τους τρόπους
- Grand Hotel : Η Αγγέλα θάβει τον γιο της- Πεθαίνει στα χέρια της
- Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου -Έφτασε η ώρα για απαντήσεις
- Στέλιος Κρητικός :Καθηλώνει με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει- Το θετικό τεστ για καρκίνο