Παίρνουμε πικάντικες πιπεριές, τις λεγόμενες “μπακάλικες”, και τις τοποθετούμε σε μικρά πλαστικά μπουκαλάκια από αναψυκτικά, προσπαθώντας να τα γεμίσουμε με όσες περισσότερες μπορούμε.
Δείτε ακόμαΣπιτικό τουρσί με φρέσκα αγγουράκια!
Ρίχνουμε σε κάθε μπουκάλι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού ξινό. Γεμίζουμε τα μπουκάλια με νερό και κλείνουμε καλά τα καπάκια τους. Τα αφήνουμε για 2-3 μέρες ανάποδα και στη συνέχεια τα αποθηκεύουμε σε σκιερό μέρος, για όλο το χειμώνα.
Δείτε ακομα: Φτιάξτε σπιτικό τουρσί για όλο το χειμώνα
Όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τις πιπεριές, κόβουμε το πάνω μέρος του μπουκαλιού και τις διατηρούμε στο ψυγείο, μαζί με το ζουμάκι τους.
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15