Φτιάξτε την πιο όμορφη και εντυπωσιακή τούρτα για τα γενέθλια της μικρής σας πριγκίπισσας! Δείτε βήμα βήμα τη συνταγή και η επιτυχία είναι δεδομένη! Αξίζει τον κόπο και να είστε σίγουροι πως οι μικροί μας καλεσμένοι θα εντυπωσιαστούν!
Δειτε ακομα Πως να φτιάξουμε τούρτα καρδιά χωρίς ειδικές φόρμες!
Αρχικά πρέπει να έχετε κατα νου οτι πρέπει να ξεκινήσετε την τούρτα σας γύρω στις 2-3 μέρες πιο πριν γιατί σε μία μέρα δεν θα προλάβετε.
Και ξεκινάμε απο τους πυργίσκους. Θα χρειαστείτε ρολά απο χαρτόνι διαφορετικής διαμέτρου και ύψους.
4 φαρδύτερα για τους 2 πυργίσκους του κάτω μέρους, 4 μικρότερα για τους μεσαίους και ένα μεγάλο για το κεντρικό (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο δοχείο φαγητόυ στρογγυλό)
Οι μετρήσεις για την συγκεκριμένη τούρτα της φωτογραφίας είναι οι εξής:
Κάτω πυργίσκοι – 11,5 εκατοστά ύψος, 4 εκατοστά διάμετρος
Μεσαίοι πυργίσκοι – 11,5 εκατοστά ύψος, 3,5 εκατοστά διάμετρο
Κορυφαίος πυργίσκος – 8 εκατοστά ύψος, διάμετρος 7 εκατοστά
Καλύψτε όλα τα ρολά καλά με μεμβράνη φαγητού.
Για να μπορείτε να κολλήσετε τα κομμάτια μεταξύ τους θα χρησιμοποιήσετε γλάσο!
Ξέχασα να αναφέρω για τους πολύ αρχάριους οτι η καλύψη της τούρτας και όλα τα επιμέρους κομμάτια φτιάχνονται με ζαχαρόπαστα την οποία μπορείτε είτε να την αγοράσετε έτοιμη είτε να την φτιάξετε μόνοι σας.
Για πετύχετε τις αποχρώσεις που επιθυμείτε θα χρησιμοποιήσετε χρώματα ζαχαροπλαστικής. Έχω ακούσει οτι κάνει πολύ καλή δουλεια και παντζαρόζουμο αλλά εγώ προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει.
Ανοίξτε φύλλο πάχους 3 χιλιοστών και κόψτε λωρίδες για να καλύψετε τα ρολά. Θα σας διευκολύνει απίστευτα να σχεδιάσετε τις λωρίδες σε χαρτί και μετά με οδηγό το χαρτί να κόψετε τη ζαχαρόπαστα. Έτσι θα αποφύγετε τυχόν λάθη στις μετρήσεις σας.
Εαν θέλετε να φτιάξετε παραθυράκια καρδιά, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ανοίξτε τα παραθυράκια σας.
Τυλίξτε με τις λωρίδες τα ρολά σας και κολλήστε τις άκρες με το γλάσο.
Τοποθετήστε πάνε σε αντικολλητικό χαρτί με τις ενώσεις προς τα κάτω και αφήστε τα να στεγνώσουν μερικές ώρες.
Σηκώστε τα και αφήστε τα έτσι αρκετές ώρες να στεγνώσουν (όλη νύχτα θα ήταν ιδανικό). Κατόπιν αφαιρέστε τα ρολά και αφήστε να στεγνώσουν και εσωτερικά.
Στη συνέχεια φτιαχνουμε τους κώνους (σκεπές). Πρέπει να μετρηθούν έτσι ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με τον υπόλοιπο πυργίσκο. Και πάλι κόβουμε σε χαρτί για το έχουμε σαν οδηγό πριν κόψουμε τη ζαχαρόπαστα. Κάντε κώνους με χοντρό χαρτί και τυλίξτε με μεμβράνη φαγητού.
Οι μετρήσεις:
Κάτω πυργίσκοι: διάμετρος 8 εκατοστά
Μεσαίοι πυργίσκοι: διάμετρος 7 εκατοστά
πάνω κετρνικός πυργίσκος: διάμετρος 8 εκατοστά
Εαν θέλετε πριν στεγνώσουν οι πυργίσκοι μπορείτε να βάλετε πάνω βρώσιμο glitter.
Αφήστε να στεγνώσουν όλη νύχτα και το πρωί αφαιρέστε τους χάρτινους κώνους για να στεγνώσουν και εσωτερικά
Σε μία μεγάλη βάση (η βάση που θα τοποθετηθεί η τούρτα σας) καλύψτε με ένα φύλλο ζαχαρόπαστας. Η βάση πρέπει να είναι γύρω στα 35 εκ.
Κολλήστε με τη βοήθεια τους γλάσου τους κώνους πάνω στα ζαχαρο-ρολά.
Ανοίξτε λωρίδες 2εκ. και μακριές αρκετά για να φτιάξετε τις «πολεμίστρες»
Πάλι με το γλάσο τοποθετήστε γύρω γύρω στη βάση κάθε κώνου.
Θα χρειαστεί να ψήσετε 2 παντεσπάνια ένα 13 εκατοστά και ένα 21 εκατοστά καθώς η τούρτα είναι διώροφη.
Αφού έχουν κρυώσει με ένα στρογγυλό αντικείμενο κόψτε. εσωτερικές στρογγυλεμένες γωνίες. Προσοχή τα ανοίγματα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλα για να χωράνε να ενσωματωθούν οι πυργίσκοι. Εδώ θα χρειαστεί να κόψετε το παντεσπάνι σας στη μέση για να βάλετε την κρέμα που έχετε επιλέξει για την τούρτα σας. Όπως επίσης και να βάλετε το σιροπάκι σας.
Καλύψτε με βουτυρόκρεμα και βάλτε στο ψυγείο για μία ώρα. Επαναλάβετε άλλο ένα χέρι βουτυρόκρεμας. Αυτό το κάνετε και για τις 2 τούρτες.
Καλύψτε με φύλλο ζαχαρόπαστας και τις 2 τούρτες προσέχωντας την μικρή να την έχετε τοποθετήσει πάνω σε βάση τούρτας (αυτό το ασημί χαρτόνι που είναι συνήθως πάνω οι τούρτες)
Μεταφέρετε τη μεγάλη τούρτα πάνω στη βάση αφού πρώτα έχετε προσθέσει εκεί που θα ακουμπήσει γλάσο για να μείνει στη θέση της.
Μετρήστε και κόψτε στο ύψος της τούρτας αυτά τα πλαστικά (δεν ξέρω πώς λέγονται) που είναι για την υποστήριξη σε πολυόροφες τούρτες. Αυτό το κάνουμε για να μην βουλιάξει η τούρτα απο το βάρος. Προσοχή να μπουν στο κέντρο και να προσθέσετε γλάσο για να κολλήσει πάνω η μικρή τούρτα και να έχει περισσότερη σταθερότητα. Τοποθετήστε και την μικρή τούρτα στο κέντρο.
Προσθέστε τους πυργίσκους. Τους κολλάτε στο κάτω μέρος και πάνω στην τούρτα με γλάσο.
Προσθέστε μία όμορφη κορδέλα στη βάση τους δίσκου.
Φτιάξτε μικρές πολεμίστρες πόρτες, λουλουδάκια με τη ζαχαρόπαστα και διακοσμήστε όπως σας αρέσει!
Λίγο κουραστικό αλλά νομίζω άξιζε τον κόπο!
Δειτε ακομα Η τούρτα που θα λατρέψουν τα παιδιά! Kinder Pingui τώρα και σε γλυκό
Πηγή: www.magicalkingdoms.com
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα