Close

Πως να φτιάξουμε ζύμη για pretzel, κουλούρια, ψωμάκια και πιτάκια

Πως να φτιάξουμε ζύμη για pretzel, κουλούρια, ψωμάκια και πιτάκια

Συνταγή για ζύμη pretzel για ψωμάκια και πιτάκια με μαγιά και σόδα. Πως να φτιάξουμε αυτήν την αφράτη ζύμη και να κάνουμε αφράτα πρέτζελ, ψωμάκια ή λουκανικοπιτάκια. Είναι ιδανικά για παιδιά και μπορούν να τα τρώνε σαν κολατσιό στο σχολείο ή απογευματινό σνακ.

    Για την γέμιση στα λουκανικοπιτάκια

  • λουκάνικο τύπου Φρανκφούρτης

Εκτέλεση

Διαλύουμε την μάγια στο νερό προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο το αλεύρι ζυμώνουμε για 10 λεπτά η ζύμη είναι εύπλαστη και δεν κολλάει στα χεριά .Την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Την χωρίζουμε σε μπαλάκια και τα πλάθουμε σε μικρά μπαστουνάκια τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο, τα σκεπάζουμε με την μεμβράνη για άλλα 10 λεπτά.

Τα πλάθουμε σε κορδόνια και τους δίνουμε το σχήμα των πρέτσελ, στρογγυλά ατομικά ψωμάκια ,και κρουασανάκια με γέμιση λουκάνικο. . Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με πετσέτα, τα σκεπάζουμε με την μεμβράνη και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 45 λεπτά. Στην συνέχεια τα ξεσκεπάζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να βράσει το νερό με την σόδα. Έτσι διατηρούν πολύ καλά το σχήμα τους.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις 6 κούπες νερό και τα 3/4 της κούπας σόδα μαγειρικής και μόλις πάρει βράση τα βουτάμε μέσα για 1 λεπτό και από τις δυο πλευρές τα τοποθετούμε στο ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με κρόκο αραιωμένο με λίγο νερό ρίχνουμε χοντρό αλάτι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα .Γίνονται το κάτι άλλο.

Πως να φτιάξουμε ζύμη για pretzel, κουλούρια, ψωμάκια και πιτάκια

Πως να φτιάξουμε ζύμη για pretzel, κουλούρια, ψωμάκια και πιτάκια

Πως να φτιάξουμε ζύμη για pretzel, κουλούρια, ψωμάκια και πιτάκια

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Μαρινα Μισαηλιδου