Είναι Μίνι Hamburger ψωμάκια! Είναι συνταγή για πάρτυ και παιδικά γενέθλια! Είναι εμφανίσιμα και πολύ νόστιμα! Είναι ότι πρέπει για να καταπλήξετε!
Μίνι Hamburger ψωμάκια
Υλικά
200 ml γάλα
100 ml νερό
60 γρ βούτυρο
περίπου 500 γρ αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά (7 γρ)
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 αυγά
σουσάμι για πασπάλισμα
Δείτε ακόμα: Σπιτικά μπέργκερ
Οδηγίες
Τοποθετούμε το γάλα, το νερό και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά τόσο ώστε να λιώσει το βούτυρο, αλλά μην το αφήστε να κάψει γιατί θα μας κάει η μαγιά.
Ανακατέψτε 100 γρ αλεύρι, μαγιά, αλάτι, ζάχαρη, 1 αυγό και το θερμαινόμενο βούτυρο και το μείγμα του γάλακτος.
Σταδιακά αρχίσουμε να προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, μέχρι να πάρουμε μια λεία, μαλακή ζύμη.
Αφήστε το σκεπασμένο μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο .Όταν φουσκώσει το ζυμαράκι μας σχηματίστε μπάλες μεγέθους καρυδιού .
Τοποθετήστε τις μπάλες σε δύο μεγάλα ταψιά επενδεδυμένα με χαρτί ψησίματος.
Αλείψτε τα με ελαφρώς χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά και στη συνέχεια ψήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 200 ° C.
Δείτε ακόμα: Μπέργκερ με μπριζολάκια, μουστάρδα και αγγουράκι τουρσί
Μπιφτέκια – Burgers
Υλικά
700 γρ ανάμεικτο κρέας (δηλαδή αναλογία 1:1 μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας)
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένo μαϊντανού
1 αυγό
2 κουταλάκιa του γλυκού μαγειρική σόδα
4 σκελίδες σκόρδο
50 γρ ψίχουλα ψωμιού ή φρυγανιά
Οδηγίες
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά.
Πλάθουμε μπιφτέκια σε μικρογραφίες που είναι περίπου 3,5 εκατοστά σε διάμετρο.
Τα τηγανίζουμε σε λίγο λάδι, και στις δύο πλευρές.
Δείτε ακόμα: Burger με μπιφτέκι σόγιας για μικρούς και μεγάλους
Λίγα περισσότερα πράγματα που πρέπει να έχετε
κέτσαπ
φέτες κίτρινο τυρί
σάλτσα ταρτάρ
ρόκα
οδοντογλυφίδες
Σημειώσεις
* Θα πρέπει να προετοιμάσουμε το κρέας για τα μπιφτέκια πρώτα. Αφήστε το στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα ψωμάκια. Το Ψυγείο κάνει καλό σε αυτά τα burgers .
Αργότερα, τα τηγανίζουμε, ενώ τα ψωμάκια είναι στο φούρνο . Κρατήστε τα σε ένα σκεπασμένο μπολ για να διατηρήσετε ζεστά
* Χρησιμοποιήστε κέτσαπ Heinz.
* Αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε σπιτική σάλτσα ταρτάρ. Απλά ανακατέψτε μαγιονέζα, ξινή κρέμα, τριμμένα τουρσιά, αλάτι και πιπέρι.
* Τυρί σε φέτες είναι, επίσης, το πιο βολικό. Μπορείτε να κόψετε κάθε φέτα σε τέσσερα ίσα κομμάτια που ταιριάζουν απόλυτα με το μέγεθος αυτών των burgers.
Θα πρέπει να τα βάλετε πάνω από κάθε burger ενώ είναι ακόμα ζεστά από το τηγάνισμα, επειδή θα αρχίσει το τυρί να λιώνει όμορφα.
* Iceberg, μαρούλι θα κάνουν αυτά τα burgers να φαίνονται
ακόμα πιο νόστιμα !
Καλή Επιτυχία!
Πηγή και φώτο από: palachinkablog
Ειδήσεις σήμερα
- Στο νοσοκομείο με κρανιογκεφαλικές κακώσεις 12χρονος : Τον πήρε σβάρνα αυτοκίνητο με το πατίνι του
- Η Γη της Ελιάς : Ποιανού είναι το παιδί που κουβαλά στα σπλάχνα της η Αφροδίτη;
- Κινέζικο Ωροσκόπιο : Μηνιαίες προβλέψεις από την Άση Μπήλιου για όλα τα ζώδια μέχρι και τις 01/12/2024
- Ο Τιμωρός: Ο Μάρκος ετοιμάζει νέο χτύπημα
- Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου χωρίς ζάχαρη