ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
Το Αυγολέμονο είναι μια υπέροχη σάλτσα για αρκετά φαγητά.
τα υλικά είναι ανάλογα την ποσότητα του φαγητού.
Για μια οικογενειακή κατσαρόλα η ποσότητα είναι σχεδόν ίδια.
Υλικά
3 αυγά
χυμό από 2 λεμόνια
1 η’ 2 κγ κορν φλάουρ
ζωμός από το φαγάκι
Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τα ασπράδια από τα αυγά
Κρατάμε χωριστά τους κρόκους.
Μέσα στο χυμό από το λεμόνι λιώνουμε το κορν φλάουρ.
Αρχίζουμε να χτυπάμε τ’ασπράδια μας μέχρι να ασπρίσουν.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους και αμέσως μετά το λεμονάκι.
Με μια κουτάλα σιγά σιγά ρίχνουμε ζουμάκι από το φαγακι μας. Όταν είναι απ έξω ζεστή η λεκανίτσα μας ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα μας κουνώντας της αρκετά δυνατά δεξια αριστερά!!!
Δεν κλείνουμε την κατσαρόλα με καπάκι γιατί θα κόψει το αυγολέμονο.
Σκεπάζετε με μια καθαρή πετσετούλα.