Ένα επιδόρπιο που θα φτιάξετε πολύ εύκολα και θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Μερίδες : 8
Χρόνος προετοιμασίας : 25m
Χρόνος ψησίματος : 35m
Έτοιμο σε : 60m
Δες και εδώ:Σοκολατένιο μπισκοτογλυκό ψυγείου
Υλικά
4 αβγά φρέσκα
240γρ. ζάχαρη καστανή ψιλή
1 λοβό βανίλιας ή 2 κάψουλάκια βανιλίνη
1 λίτρο γάλα φρέσκο
20γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη για την επάλειψη του ταψιού
300γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
50γρ. σταγόνες σοκολάτας
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ τα αβγά ολόκληρα με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και να λιώσει η ζάχαρη.
Βήμα 2
Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια βανίλια, κόβετε το λοβό κατά μήκος και με ένα μυτερό μαχαιράκι «ξύνετε» τα σποράκια και τα ρίχνετε στο μίγμα με τα αβγά μαζί με το γάλα. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και με τη βανιλίνη. Συνεχίζετε το ανακάτεμα με έναν αβγοδάρτη.
Βήμα 3
Βουτυρώνετε το ταψί. Αραδειάζετε τα μπισκότα στο ταψί σε όσες στρώσεις χρειαστεί. Πασπαλίζετε με τις σταγόνες σοκολάτας. Αδειάζετε πάνω από τα μπισκότα το μίγμα των αβγών. Αφήνετε το γλυκό 20 λεπτά μέσα στο ψυγείο.
Βήμα 4
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Ψήνετε τη πουτίγκα για 35 λεπτά. Αποσύρετε τη πουτίγκα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει για 30 λεπτά. Την πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
πηγη:olivemagazine.gr
Δες και εδώ:Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα, ΜΟΝΟ με 4 υλικά!
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα