Μόνο με τρία υλικά έχετε το πιο νόστιμο γλυκό στιγμής. Απίστευτα πλούσιο σε γεύση και τόσο comfort που θα το λατρέψετε!
Υλικά
- 5 φλιτζάνια φρέσκο αγελαδινό γάλα
- 10 κουτ. σουπ. πραλίνα φουντουκιού
- 6 κουτ. σουπ. κορν φλάουερ
Για το σερβίρισμα
- 3 κουτ. σουπ. καβουρντισμένα φουντούκια
- 1 φλιτζάνι σαντιγί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μικρό μπολ βάζετε το ¼ της κούπας γάλα και το κόρν φλάουρ και ομογενοποιείτε.
2. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα, την πραλίνα φουντουκιού, και τα ανακατεύετε με ένα σύρμα χειρός. Χαμηλώνετε την ένταση της θερμοκρασίας και το αφήνετε να πάρει μια μικρή βράση.
3. Στη συνέχεια ανακατεύετε μέχρι η πραλίνα φουντουκιού να λιώσει καλά μέσα στο γάλα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει 2-3 λεπτά. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να δοκιμάσετε και να προσθέσετε περισσότερη πραλίνα φουντουκιού αν το επιθυμείτε.
4. Μετά προσθέτετε τον πολτό του κόρν φλάουρ ανακατεύοντας διαρκώς ώστε να μη σβολιάσει. Βράζετε για 3-5 λεπτά μέχρι να γίνει παχύ και να καλύπτει την πίσω πλευρά ενός κουταλιού.
5. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε το μείγμα σε ατομικά μπολ ή σε ένα μεγάλο μπολ. Το αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Κατόπιν το τοποθετείτε στο ψυγείο για 2 ώρες ή περισσότερο.
6. Λίγο πριν το σερβίρισμα ή μόλις παγώσει τη γαρνίρετε με τα σπασμένα μπισκότα και ροζέτες σαντιγί.
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη (15/01) – Η Λίστα με τις περιοχές – Συνεχής ενημέρωση
- Φωτιά Λος Άντζελες : Πασίγνωστη ηθοποιός του Χόλυγουντ βρήκε τραγικό θάνατο
- Βέφα Αλεξιάδου: Μόλις 8 άτομα στο μνημόσυνο της Εθνικής μας Μαγείρισσας
- Η Γη της Ελιάς : Εκτός από την Αρετή και την Μαρίνα αποχωρεί και τρίτη πρωταγωνίστρια από την σειρά
- Βάσω Λασκαράκη : Στο νοσοκομείο ο σύζυγός της Λευτέρης Σουλτάτος – Τι συμβαίνει με την υγεία του τα τελευταία 4 χρόνια