Απλο,ευκολο,γρηγορο και πραγματικα πεντανοστιμο πιατο οι πενες του χωριατη..
Εσεις απλα δοκιμαστε το!!!!!
Συστατικά
πενες – 500 γρ. τρικολορε η’οποιο αλλο ζυμαρικο της αρεσκειας σας
ντοματίνια – 400 γρ.μινι κομμενα στην μεση
τυρι κρεμα – 200 γρ. με μυρωδικα
τυρι κρεμα – 200 γρ. φιλαδελφεια
ελιες – 80 γρ. καλαμων σε ροδελες
ελιες – 80 γρ. πρασινες σε ροδελες
πιπεριες – 140 γρ. φλωρινης σε βαζο κομμενες ζουλιεν (μπαστουνακια)
γαλα – 400 ml φρεσκο
γκουντα – 220 γρ. τριμμενο
αλατι
πιπερι – φρεσκοτριμμένο
Ριγανη
σκορδο – 2 πρεζες σε σκονη
ελαιολαδο – λίγο
μαιντανο – ψιλοκομμενος για γαρνιρισμα
Δείτε ακόμα: Κολασμένες πένες φούρνου με τυριά και σάλτσα
Εκτέλεση
Σε βαθια κατσαρολα γεματη νερο αλατισμενο βραζουμε al dente τα ζυμαρικα μας.
Τα σουρωνουμε χωρις να τα κρυωσουμε με νερο,τα ριχνουμε παλι στην κατσαρολα και τα αφηνουμε στην ακρη.
Σε τηγανι προσθετουμε ελαχιστο ελαιολαδο και σωταρουμε τα ντοματινια
μεχρι να μαραθουν ελαχιστα,προσθετουμε το σκορδο,
τις ελιες, τα σωταρουμε για λιγο
προσθετουμε τις πιπεριες και αφαιρουμε απο την φωτια.
Δείτε ακόμα: Πένες ογκρατέν με φέτα και κασέρι
Προσθετουμε αλατι και τα υπολοιπα μυρωδικα
ανακατευουμε και αφηνουμε στην ακρη.
Βαζουμε στην φωτια το γαλα να αχνισει
και προσθετουμε τα κρεμωδη τυρια
ανακατευουμε μεχρι να λιωσουν
και προσθετουμε τα λαχανικα μας που ειχαμε σωταρει,
τελος ριχνουμε και το τριμμενο γκουντα,
αλατακι πιπερακι ανακατευουμε
και τα προσθετουμε στην κατσαρολα με τις πενες.
Ανακατευουμε καλα να ποτισουν οι πενες
και τις σερβιρουμε ζεστες με πασπαλισμενο ψιλοκομμενο μαιντανο και σαλατα εποχης.
Δείτε ακόμα: Σουπιά με πένες! Τέλεια γεύση!
Πηγή: syntagestisgogos