Close
συνταγή-για-τσακιστές-ελιές-

Συνταγή για πράσινες τσακιστές ελιές με την  Παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς από την Γωγώ Σαμίου.

    Υλικά

  • ελιές 1 κιλό πράσινες

    Για την άλμη

  • νερό 4-5 λίτρα περίπου
  • αλατι 500 γραμμάρια περίπου χοντρό

Σπαγγέτι ολικής με ζαμπόν και ελιές

Τώρα που μπήκε το Φθινόπωρο ξεκίνησε και μία προετοιμασία για τον Χειμώνα. Μέσα σε αυτήν την προετοιμασία είναι και η παρασκευή ελιών. Γιατί όσο πέφτουν οι θερμοκρασίες τόσο θα θέλουμε φασολάδα και φακές και ως γνωστόν αυτά, δεν τρώγονται χωρίς ελιές και παστά ψάρια. Πάμε να δούμε την παραδοσιακή συνταγή για ελιές τσακιστές.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις ελιές τσακιστές:

συνταγή-για-τσακιστές-ελιές-

Εκτέλεση για τις ελιές τσακιστές

Καταρχάς πλένουμε τις πράσινες ελιές και τις σπάμε με μία πετρούλα. Τις βάζουμε σε μία λεκάνη με νερό και για δύο εβδομάδες αλλάζουμε κάθε μέρα το νερό τους, μέχρι να ξεπικρίσουν. Αφού περάσουν οι δύο εβδομάδες, δοκιμάζουμε και δούμε ότι ξεπίκρισαν παίρνουμε τα βάζα που θα τις αποθηκεύσουμε και τα βράζουμε.

Έπειτα βάζουμε μέσα τις ελιές. Γεμίζουμε τις ελιές με σκέτο νερό και μετά ρίχνουμε όλο αυτό το νερό μέσα σε μία κατσαρόλα. Αυτό το κάνουμε για να μετράμε το νερό που θα φτιάξουμε την άλμη. Τέλος μέσα στο νερό διαλύουμε το χοντρό αλάτι. Θέλουμε τόσο αλάτι, έτσι ώστε να βάζουμε μέσα ένα αυγό και να επιπλέει όπως στη φωτογραφία.

Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

Αφού η άλμη είναι έτοιμη και την έχουμε μετρημένη από πριν για να είναι πετυχημένη μπαίνει μέσα στα βάζα. Προσθέτουμε σε κάθε βάζο από 2 φέτες λεμόνι, είναι αρωματικό και συντηρητικό.

Επίσης προσθέτουμε σε κάθε βάζο από 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη και ελαιόλαδο μέχρι να σκεπάσει τις ελιές. Βράζουμε τα καπάκια των βάζων για 5 λεπτά και κλείνουμε τα βάζα.

συνταγή-για-τσακιστές-ελιές-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Gogo Samiou

και την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr