Πράσινη Σαλάτα με ανθότυρο. Συνταγή για πράσινη Σαλάτα με με ανθότυρο μαρούλι λόλα, , άνηθο, ρόκα, καλαμπόκι, κριτσίνια και ντρέσινγκ από μπαλσάμικο, μουστάρδα και μέλι.
- μαρούλι 350 γραμμάρια λόλα
- κρεμμυδι 1 μικρό φρέσκο
- πιπεριά 2-3
- ρόκα 200 γραμμάρια
- άνηθος 2 κουταλάκια του γλυκού
- καλαμποκι 1 μεσαίου μεγέθους κονσέρβα
- κάππαρη 3-4 κόκκοι
- κάρδαμο 3-4 κόκκοι
- λιαστές ντομάτες 1-2 κομμάτια
- γαλοπουλα 3-4 φέτες από ατόφιο κρέας
- κριτσίνια 2-3
- ανθοτυρο 2 μεγάλα κομμάτια
Υλικά
- μπαλσάμικο 4 κουταλιές της σούπας κρέμα
- μουσταρδα 1 κουταλιά της σούπας
- μελι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας
- λεμονι 1-2 σταγόνες χυμό
- αλατι Κατά βούληση
Για το ντρέσινγκ
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Ψάχνετε μία σαλάτα ιδανική για βραδινό ή για τα γιορτινά σας τραπέζια; Τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτήν την πεντανόστιμη πράσινη σαλάτα με ανθότυρο που συνδυάζει γεύσεις, αρώματα και χρώματα με μαρούλι λόλα, ρόκα, άνηθο, φρέσκο κρεμμύδι, καλαμπόκι, κριτσίνια και ένα ντρέσινγκ από μέλι, κρέμα μπαλσάμικου, ελαιόλαδο και μερικά ακόμη απλά υλικά.
Είναι μία δροσερή και πεντανόστιμη σαλάτα που το ανθότυρο διατηρεί τις ισορροπίες στην γεύση. Επίσης εμείς βάλαμε και γαλοπούλα από ατόφιο κρέας αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε όποιο αλλαντικό σας αρέσει. Μία πολύχρωμη και πεντανόστιμη πράσινη σαλάτα με ανθότυρο για κάθε περίσταση.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την πράσινη σαλάτα με ανθότυρο:
Εκτέλεση για την σαλάτα
Στην αρχή πλένουμε πολύ καλά το μαρούλι λόλα, τις πιπεριές, την ρόκα και τον άνηθο και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Κόβουμε το μαρούλι σε χοντρά κομμάτια, κόβουμε την ρόκα σε χοντρά κομμάτια κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες. Επίσης καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο.
Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε μία σαλατιέρα. Στην ίδια σαλατιέρα προσθέτουμε την λιαστή ντομάτα κομμένη σε κομμάτια, τις φέτες γαλοπούλας ολόκληρες ή κομμένες σε ροδέλες, το ανθότυρο κομμένο σε φέτες ή σε κύβους.
Δείτε ακόμα Μουσταρδάτη Πατατοσαλάτα χωρίς μαγιονέζα
Προσθέτουμε επίσης το καλαμπόκι χωρίς τα υγρά της κονσέρβας, την κάππαρη και τον κάρδαμο. Στο τέλος προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτά κομμάτια και τα κριτσίνια. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε με το σουσάμι και απολαμβάνουμε.
Εκτέλεση για το ντρέσινγκ
Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία την κρέμα μπαλσάμικου, την μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν με ένα κουτάλι. Μόλις ομογενοποιηθούν αφήνουμε το ντρέσινγκ στην άκρη μέχρι να πέσει η θερμοκρασία και περιχύνουμε με την σαλάτα.
Tips για την Πράσινη Σαλάτα με ανθότυρο
Οι δοσολογίες των υλικών διαφέρουν ανάλογα τα γούστα και τον αριθμό των ατόμων. Αντί για κριτσίνια μπορούμε να βάλουμε κρουτόν. Μπορούμε να βάλουμε και μπρόκολο στον ατμό. Αντί για σουσάμι μπορούμε να βάλουμε αμύγδαλο φιλέ ή ρόδι. Μπορούμε για ντρέσινγκ να βάλουμε και σκέτη κρέμα μπαλσάμικου.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Xatzhstamatioy
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια