Μια σαλάτα που γίνεται εύκολα και γρήγορα και πάνω από όλα σε χορταίνει χωρίς να σε βαραίνει.
Υλικά :
- 150 γρ κοτόπουλο στήθος
- 300 γρ ανάμικτα πράσινα λαχανικά (μαρούλι, λόλα, ρόκα κλπ)
- 30 γρ παρμεζάνα σε φλύδες
- 1 μήλο σε φέτες
- 1 κ.γ. αμύγδαλα φιλέ
- 100 γρ γιαούρτι
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 κ.σ. λεμόνι
- 1 κ.σ. σχοινόπρασο
- ½ κ.γ. παπαρουνόσπορος
Πως φτιάχνουμε τη σαλάτα :
- Πλένουμε, αφαιρούμε τα λίπη και το δέρμα (αν υπάρχει) και στεγνώνουμε το κοτόπουλο.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Ψήνουμε σε σχάρα για περίπου 6-7 λεπτά την κάθε πλευρά αναλόγως με τη ψησταριά μας και το μέγεθος του κομματιού.
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τα ανάμικτη πράσινη σαλατικά μας και το σχοινόπρασο (αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο).
- Σε ενα τηγάνι καβουρδίζουμε για 1-2 λεπτά τις φλύδες αμυγδάλου.
- Κόβουμε τις φέτες του μήλου.
- Ετοιμάζουμε τη σως ανακατεύοντας σε ενα μπωλ το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το λάδι, το λεμόνι, ψιλοκομμένο το σχοινόπρασο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλα. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
- Σε ενα μπωλ/πιάτο τοποθετούμε την πράσινη σαλάτα.
- Προσθέτουμε το μήλο, τα αμύγδαλα, την παρμεζάνα και τέλος το κοτόπουλο κομμένο σε φέτες.
- Περιχύνουμε με τη σως γιαουρτιού και πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο.
Ειδήσεις σήμερα
- Συντριβή αεροπλάνου – Ένας νεκρός
- Μηνιαίες προβλέψεις : Ανατροπές στα ερωτικά τον Δεκέμβριο του 2024 – Ποια ζώδια επηρεάζονται περισσότερο
- Καιρός – Ψυχρή λίμνη : Η πρόγνωση για τις ερχόμενες μέρες
- Η Γη της Ελιάς: H Αφροδίτη κρατά το μωρό του Χρήστου
- Η Μάγισσα: Ο Αντόνιο δίνει και την ψυχή του για τη Ρενάτα