Λαχταριστή πρασοκιμαδόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας από τον Παναγιώτη Παπαδάκη. Δεν θα σας φτάσει το ένα κομμάτι!
- φυλλο κρουστας 500 γραμμάρια για γλυκά(12-13 φύλλα)
- βουτυρο 150 γραμμάρια λιωμένο
Υλικά
- πράσο 3
- κρεμμυδι 1 μέτριο
- ελαιολαδο Λίγο
- κιμάς μοσχαρίσιος 600 γραμμάρια
- φέτα 200 γραμμάρια
- αλατι 2 πρέζες
- κανελά 1/4 κουταλάκι του γλυκού
- πιπέρι Κατά βούληση
- μοσχοκάρυδο Κατά βούληση
Για την γέμιση
Δείτε ακόμα Πρασόπιτα με φύλλο κρούστας, φέτα και σπανάκι
Η αλήθεια είναι ότι αγαπάμε όλες τις πίτες, με σπιτικό ή αγοραστό φύλλο και με οποιαδήποτε γέμιση. Αυτή η πίτα όμως είναι η αγαπημένη μας. Πρασοκιμαδόπιτα με φύλλο κρούστας. Πικάντικη και αρωματική, γεμάτη νοστιμιά που θα χορτάσει μικρούς και μεγάλους.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την πρασοκιμαδόπιτα με φύλλο κρούστας:
INGREDIENTS
500 g phyllo dough(12-13 sheets)
150 g melted butter
—————————————————————
3 leeks
1 medium onion
olive oil
600 g ground beef
200 g Greek feta cheese
2 pinches of salt
1/4 tsp cinnamon powder
nutmeg
pepper
————————————————————-
150 g water
1/2 tsp salt
1 tbsp white vinegar
————————————————————–
35×42 cm
GERMAN
ZUTATEN
500 g Phyllo-Teig (12-13 Blätter)
150 g geschmolzene Butter
————————————————– ————-
3 Lauch
1 mittelgroße Zwiebel
Olivenöl
600 g Hackfleisch
200 g griechischer Feta-Käse
2 Prisen Salz
1/4 TL Zimtpulver
Muskatnuss
Pfeffer
————————————————– ———–
150 g Wasser
1/2 TL Salz
1 EL weißer Essig
————————————————– ————
35×42 cm
10′ Χρόνος Εκτέλεσης
55-60 λεπτά Χρόνος Ψησίματος
12 Κομμάτια
Εκτέλεση για την πρασοκιμαδόπιτα με φύλλο κρούστας
Ψιλοκόβουμε τα πράσα , το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε στο τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σπάμε πολύ καλά τον μοσχαρίσιο κιμά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλα, μοσχοκάρυδο και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του. Σπάμε το τυρί φέτα μέσα στον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ωραία σάλτσα το τυρί φέτα. Ρίχνουμε τον κιμά μέσα στο μπολ με το πράσο , τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα ταψί 35χ42 εκ. αλείφουμε λιωμένο βούτυρο και στρώνουμε το πρώτο φύλλο κρούστας(συνολικά θα χρησιμοποιήσουμε 12-13 φύλλα).
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε νερό, αλάτι ,λευκό ξίδι και με τα δάχτυλά μας θα ραντίζουμε το κάθε φύλλο.
Δείτε ακόμα Παραδοσιακή πρασόπιτα Γιαννιώτικη
Προσθέτουμε 6 φύλλα συνολικά στον πάτο του ταψιού και τα ραντίζουμε συνεχώς ένα προς ένα και με το λιωμένο βούτυρο αλλά και με το μείγμα με το ξίδι. Προσθέτουμε την γέμιση ομοιόμορφα και γυρνάμε τις άκρες από τα φύλλα προς τα μέσα.
Τοποθετούμε τα υπόλοιπα 6 φύλλα σπρώχνοντάς τις άκρες προς τα μέσα και ραντίζουμε συνεχώς τα φύλλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 55-60 λεπτά στους 180 c. Η πιο νόστιμη ζουμερή και τραγανή πρασοκιμαδόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε. Μια συνταγή που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr