Συστατικά:
Για την ζύμη
1 κιλό αλεύρι
4 κουταλιές λάδι
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι κορν φλάουρ
Νερό χλιαρό
Για τη γέμιση
1 1/2 κιλό πράσα
3 ξερά κρεμμύδια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κιλό κιμά (500 γρ χοιρινό και 500 γρ μοσχαρίσιο)
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 ποτήρι γλυκό κρασί
1 φλιτζάνι τυρί γραβιέρα
80 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 φλιτζάνι τυρί φέτα ψιλοκομμένη
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι
Οδηγίες:
Για την γέμιση.
Κόβουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και ψιλοκόβετε τα ξερά κρεμμύδια.
Σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε τον κιμά και στο τέλος το μπέικον.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμηστεί το οινόπνευμα και να μείνουν τα μισά υγρά.
Αλατοπιπερώνουμε και αφού κρυώσουν, προσθέτουμε την φέτα.
Για το φύλλο.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι και το χλιαρό νερό και φτιάχνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε δύο μέρη.
Ανοίγουμε με τον πλάστη 2 φύλλα.
Συναρμολόγηση.
Αλείφουμε το ταψί με λάδι και βάζουμε στον πάτο το ένα φύλλο.
Ρίχνουμε τη γέμιση και γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα.
Βάζουμε από πάνω και το δεύτερο φύλλο.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.
Όταν ψηθεί την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε για 10 λεπτά να ρουφήξει τα υγρά της.
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή