Αφράτες πρασοτηγανίτες για απογευματινό και για όλες τις ώρες που θα κλέψουν την παράσταση σε όλη την οικογένεια. Η κλασική συνταγή για τηγανίτες με την πινελιά του πράσου που αλλάζει τελείως την γεύση…προς το καλύτερο!
- πράσο Μισό κιλό
- αυγα 1
- αλατι 1 πρέζα
- νερό Μισό ποτήρι του νερού
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1-2 κουταλιές της σούπας
Υλικά
Οι τηγανίτες είναι από τα αγαπημένα μας σνακ και τις απολαμβάνουμε συνήθως με μέλι. Σήμερα όμως θα δοκιμάσουμε αλμυρές τηγανίτες με πράσο. Αυτές οι πρασοτηγανίτες είναι ό,τι καλύτερο για το απόγευμα. Συνοδεύουν τέλεια τον απογευματινό σας καφέ και είναι πανεύκολες και χορταστικές.
Δείτε ακόμα Αλμυρές τηγανίτες με καλαμποκάλευρο
Είναι υπέροχες, πανεύκολες και οικονομικές και είμαστε σίγουροι ότι αν τις δοκιμάσετε θα τις φτιάχνετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Εμείς όταν τις δοκιμάσαμε δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε, τις φάγαμε όλες και ξανά φτιάξαμε άλλη μία ποσότητα την επόμενη μέρα. Πραγματικά λαχταριστές.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις πρασοτηγανίτες για απογευματινό
Εκτέλεση για τις πρασοτηγανίτες για απογευματινό
Αρχικά σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα πράσα. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αυγό, το αλάτι και το νερό μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ξεκινάμε να προσθέτουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ανακατεύοντας παράλληλα μέχρι να πάρουμε έναν χυλό.
Δείτε ακόμα Συνταγή για τηγανίτες με σπανάκι και τυρί
Ο χυλός μας θέλουμε να είναι ομοιόμορφος, όχι πολύ πηχτός και όχι πολύ νερουλός. Ψιλοκόβουμε λίγα από τα πράσα και παίρνουμε 1 κουταλιά της σούπας από τα πράσα και την ρίχνουμε μέσα στον χυλό.
Ανακατεύουμε καλά και παίρνουμε κουταλιές κουταλιές από το μείγμα και τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο, σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρουμε τις πρασοτηγανίτες σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας και απολαμβάνουμε.
Tips για τις πρασοτηγανίτες για απογευματινό
Αντί για πράσα μπορούμε να βάλουμε κολοκύθα ή κουνουπίδι. Τα πράσα τα μαγειρεύουμε ο καθένας όπως ξέρει και όσα μείνουν τα κάνουμε σαλάτα ή ό,τι μας αρέσει.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Άννα Γιαννίκου
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια