Πρασοτυρόπιτα σαν της γιαγιάς για το σχολείο με με τραγανό φύλλο για το σχολικό κολατσιό τόσο το πρωί όσο και για το ολοήμερο ενώ φυσικά μπορούμε να την φτιάξουμε και για γιορτινά τραπέζια και μπουφέδες αλλά και για κάθε άλλη περίσταση.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1.200 γραμμάρια
- ελαιολαδο 3 κουταλιές της σούπας
- ξύδι 2 κουταλιές της σούπας
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 2 κουταλιές της σούπας περίπου
Υλικά
Έχουμε μία λατρεία στις πίτες. Δώσε μας πίτα και πάρε μας την ψυχή. Δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα η γέμιση, τα τρώμε όλα και συμφέρουμε!!! Σήμερα όμως είπαμε να δοκιμάσουμε πρασοτυρόπιτα. Γιατί το σνομπάραμε το πράσο μέχρι που το δοκιμάσαμε κατά τύχη από μία γειτόνισσα χρυσοχέρα και αλλάξαμε γνώμη.
Δείτε ακόμα Τρίγωνα Πρασοτυροπιτάκια της Τεμπέλας-Easy Leek & feta Cheese pie
Μία υπέροχη πρασοτυρόπιτα με με τραγανό σπιτικό φύλλο. Μπορεί να ακούτε σπιτικό φύλλο και να λέτε “αα παρά είναι μπελαλίδικη” όμως αλήθεια είναι πανεύκολη και αξίζει να της δώσετε μία ευκαιρία. Η γεύση της θα σας αποζημιώσει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την πρασοτυρόπιτα σαν της γιαγιάς για το σχολείο
Εκτέλεση για την ζύμη στην πρασοτυρόπιτα σαν της γιαγιάς για το σχολείο
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε λίγο και ξεκινάμε να προσθέτουμε νερό ενώ ζυμώνουμε παράλληλα. Σταματάμε να προσθέτουμε νερό και να ζυμώνουμε όταν πάρουμε μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Εκτέλεση για την γέμιση στην πρασοτυρόπιτα σαν της γιαγιάς για το σχολείο
Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα βράζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Εκτέλεση για την πρασοτυρόπιτα
Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε πιτούλα και βουτυρώνουμε τις πιτούλες τρεις τρεις. Τα ανοίγουμε σε ένα μεγάλο φύλλο και βάζουμε το φύλλο στο ταψί της κουζίνας.
Δείτε ακόμα Πρασόπιτα με φύλλο κρούστας, φέτα και σπανάκι
Προσθέτουμε ελαιόλαδο και στρώνουμε από πάνω μία στρώση γέμισης από τα πράσα. Προσθέτουμε την φέτα σπασμένη με τα χέρια. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να ανοίξουμε όλες τις πιτούλες σε φύλλο. Στο τελευταίο φύλλο βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά περίπου.
Tips για την πρασοτυρόπιτα σαν της γιαγιάς για το σχολείο
Στην ζύμη μπορούμε να βάλουμε και λιγότερο αλάτι.
Η συνταγή είναι της φίλης μας αναστ γεω
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα