Τον πιο νόστιμο μεζέ για το μπουφέ και το παιδικό πάρτι μπορείτε να το φτιάξετε και μόνοι σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους! Τα υλικά είναι πολύ οικονομικά και αξίζει να το δοκιμάσετε! Είτε για κολατσιό είτε για μπουφέ, μπορείτε να τα δοκιμάσετε και να γίνουν τα αγαπημένα σας!
- ξερή μαγιά 1 πακέτο
- ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας συν 1 κουταλάκι του γλυκού
- νερό 1/4 φλιτζανιού ζεστό
- γάλα 1 φλιτζάνι ζεστό
- αλευρι 2 1/2 έως 3 φλιτζάνια
- ζαμπόν 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο
- τυρί 1/2 φλιτζάνι τριμμένο της επιλογής
- νερό 6 φλιτζάνια
- σοδα 4 κουταλάκια του γλυκού
- βουτυρο 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο λιωμένο
- αλατι 1-2 κουταλιές της σούπας χοντρό
Υλικά
Ζαμπόν & Τυρί
Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες, 30 λεπτά
Χρόνος: 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 2 ώρες, 45 λεπτά
Κομμάτια 48
οδηγίες
Ανακατέψτε , 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, και ζεστό νερό σε ένα μεγάλο μπολ. Αφήστε για 5-8 λεπτά. Σε ένα
άλλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το υπόλοιπο 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και ζεστό γάλα μέχρι να διαλυθεί.
Δείτε ακόμα: Συνταγή για γλυκό ψωμί κανέλας με σταφίδα (χωρίς ζύμωμα)
Προσθέστε 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι και το μίγμα γάλακτος στο μείγμα της μαγιάς . Ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να έχετε μια ζύμη Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι, όπως απαιτείται. Γυρίστε τη ζύμη σε μια
ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε ελαφρά μερικές φορές, σχηματίζοντας μια ομαλή μπάλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ αλείψτε με ελαιόλαδο ,μεταφέρετε τη ζύμη και καλύψτε σφιχτά με το πλαστικό
περικάλυμμα. Αφήστε το να φουσκώσει σε ζεστό, χώρο για περίπου 2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος
και εμφανίζονται φυσαλίδες στην επιφάνεια.
Γυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Χωρίστε σε 4 ίσα κομμάτια.. Ανοίγουμε ένα από τα
τέσσερα κομμάτια σε ορθογώνιο. Με τη μακριά πλευρά στραμμένη προς εσάς πιέστε ελαφρά ένα τέταρτο του
ζαμπόν και τυριού στο κάτω τρίτο της ζύμης, και τυλίξτε ρολό όσο πιο σφιχτά δυνατόν, ξεκινώντας με το άκρο
που έχει τη γέμιση. μεταφέρετε σε ένα ταψί με λαδόκολλα Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα κομμάτια της ζύμης.
Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά. Κόψτε κάθε ρολό 10-12 κομμάτιασε Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 200΄
Κόψτε και τοποθετείστε κάθε κομμάτι που κόψαμε πάνω σε ταψί με λαδόκολλα
Βάλτε 6 φλιτζάνια νερό να πάρουν μια βράση. Προσθέστε τη σόδα και χαμηλώστε την φωτιά θερμότητας ώστε να σιγοβράσει. Βράζουμε τα κομμάτια μας σε παρτίδες, το μαγείρεμα περίπου 20 δευτερόλεπτα το καθένα, γυρίζοντας μία φορά. Θα πρέπει να είναι ελαφρώς διογκωμένο.
Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να τα μεταφέρετε πίσω στα φύλλα ψησίματος.
Ψήστε, περίπου 15 λεπτά. Αλείψτε με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίστε με αλάτι. Σερβίρετε
ζεστά.
Photos via Pinterest
Πηγή: syntagesgiapaidia.blogspot.com
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές