ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΠΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΟΥΙΣΚΙ
Υλικα
3 κιλά αγριογούρουνο σε μερίδες
2 μέτρια κρεμμύδια
4 σκελιδες σκορδο
2 δαφνοφυλλα
1 κουπα ντοματακια ψιλοκομμενα
1 κουπα κρασί κόκκινο
1 φλυτζανι ουισκι
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 κουπα ελαιόλαδο
1 κουπα χυμο πορτοκαλιου
2 δεματακια ψιλα πρασα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το κρέας σε μια λεκανη με νερο και ξυδι αφου το πλενουμε καλα για να φυγει το αιμα!
Το αφηνουμε περιπου 2 ωρες!
Στη συνεχεια το ξαναπλενουμε και βαζουμε το κρεας με τα ψιλοκομμενα κρεμμυδια ,το σκορδο ,αλατι ,πιπερι, δαφνοφυλλα , το λαδι και το κρασι στην λεκανη για ολο το βραδυ για μαριναρισμα στο ψυγειο!
Την επομενη μερα το στραγγιζω ,το σκουπιζω καλα και το σοταρω για να ροδισει και απο τις δυο πλευρες!
Αφου παρουν λιγο χρωμα τα σβηνω με το ουισκι!
Πλενω , κοβω τα πρασα ,τα στραγγιζω και τα βαζω στη γαστρα!Αλατοπιπερωνω ,τοποθετω τα κομματια κρεατος επανω στα πρασα και ριχνω την ντοματα!Ριχνω ολη τη μαριναδα στη γαστρα και ψηνω στους 250 β για 1,5 ωρες ! Ριχνω και το χυμο πορτοκαλιου για αλλη μιση ωρα και ειναι ετοιμο για σερβιρισμα!
Αναλογα τον φουρνο σας!
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα