ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΠΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΟΥΙΣΚΙ
Υλικα
3 κιλά αγριογούρουνο σε μερίδες
2 μέτρια κρεμμύδια
4 σκελιδες σκορδο
2 δαφνοφυλλα
1 κουπα ντοματακια ψιλοκομμενα
1 κουπα κρασί κόκκινο
1 φλυτζανι ουισκι
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 κουπα ελαιόλαδο
1 κουπα χυμο πορτοκαλιου
2 δεματακια ψιλα πρασα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το κρέας σε μια λεκανη με νερο και ξυδι αφου το πλενουμε καλα για να φυγει το αιμα!
Το αφηνουμε περιπου 2 ωρες!
Στη συνεχεια το ξαναπλενουμε και βαζουμε το κρεας με τα ψιλοκομμενα κρεμμυδια ,το σκορδο ,αλατι ,πιπερι, δαφνοφυλλα , το λαδι και το κρασι στην λεκανη για ολο το βραδυ για μαριναρισμα στο ψυγειο!
Την επομενη μερα το στραγγιζω ,το σκουπιζω καλα και το σοταρω για να ροδισει και απο τις δυο πλευρες!
Αφου παρουν λιγο χρωμα τα σβηνω με το ουισκι!
Πλενω , κοβω τα πρασα ,τα στραγγιζω και τα βαζω στη γαστρα!Αλατοπιπερωνω ,τοποθετω τα κομματια κρεατος επανω στα πρασα και ριχνω την ντοματα!Ριχνω ολη τη μαριναδα στη γαστρα και ψηνω στους 250 β για 1,5 ωρες ! Ριχνω και το χυμο πορτοκαλιου για αλλη μιση ωρα και ειναι ετοιμο για σερβιρισμα!
Αναλογα τον φουρνο σας!
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές