Μία υπέροχη και μοναδική συνταγή που θα λατρέψετε…! Δοκιμάστε την και δεν θα το μετανιωσετε…
Συστατικά
Παντεσπάνι
3 φλιτζάνια αλεύρι
250 γρ μαργαρίνη
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1 φακελάκι μπέικιν
Μείγμα με καρύδια
3 αυγά + 7 κρόκους
2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια φρυγανιά
3 φλιτζάνια καρύδια
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο
Μαρέγκα
7 ασπράδια
2 φλιτζάνια άχνη
2-3 σταγόνες λεμόνι
Δείτε επίσης: Παστάκια ferrero rocher που θα λατρέψετε!
Οδηγίες
- Χτυπάμε την μαργαρίνη που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την ζάχαρη να ασπρίσει.
- Ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
- Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το μπέικιν, το αλεύρι και δουλεύουμε να γίνει ζύμη.
- Την απλώνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 45×39 εκατοστών.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.
- Χτυπάμε τα αυγά με τους κρόκους και την ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Βάζουμε τα θρυμματισμένα καρύδια, την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
- Αρωματίζουμε με γαρίφαλο και κανέλα.
- Ενσωματώνουμε το νερό, το απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά μόνο με την πάνω αντίσταση αναμμένη.
- Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.
- Όταν είναι έτοιμη ενσωματώνουμε την άχνη.
- Προαιρετικά προσθέτουμε τις βανίλιες και 2-3 σταγόνες από λεμόνι.
- Την απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά χρησιμοποιώντας την πάνω αντίσταση, μέχρι να γίνει πιο σκούρα.
- Σερβίρουμε όταν το γλυκό κρυώσει.
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15