Close

Πρωτότυπη Πίτα ” Βαμβάκι” με γέμιση ή και σκέτη

Πρωτότυπη Πίτα ” Βαμβάκι” με γέμιση ή και σκέτη

Μια φανταστική πιτούλα αφρός!!!Δοκιμάστε την και θα σας ενθουσιασει

Υλικά.
240μλ χλιαρό γάλα
240μλ χλιαρό νερό
240μλ ηλιέλαιο
5κουτ.σουπ.(72γρ) ζάχαρη
1κουτ.σουπ.(15γρ) αλάτι
1κουτ.σουπ. (11γρ) μάγια φακελάκι
840γρ αλεύρι γ.ο.χ + ακόμα λίγο για το άνοιγμα το φύλλο
1 κρόκο + 1κου.σουπ. γάλα για πασπαλισμα…

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμους

Δείτε ακομα Ζαμπονοτυροπιτα με ζύμη μαγιάς !!

Εκτέλεση
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το νερό και το γάλα την ζάχαρη με τη μαγιά και ανακατεύουμε πολύ καλά .Στην συνέχεια προσθέτουμε 2 φλιτζάνια από το αλεύρι ( από τα 840γρ.) και ανακατεύουμε με αυγοδαρτη ώσπου να διαλυθεί το αλεύρι και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά σκεπασμένο με μια πετσέτα.

Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι το αλάτι και το λάδι και βάζουμε μπρος το μίξερ με το γάντζο για ζύμη και ζυμώνουμε ώσπου να γίνει μια μαλάκια και αφράτη ζύμη.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε πάγκο με λίγο αλευρακι και κόβουμε σε 2 ίσα κομμάτια. Ανοίγουμε 2 φύλλα από 36×50 πόντους όποιοι πρέπει να κοπούν σε 12 τρίγωνα.

Δείτε ακόμα Τυρόπιτα εύκολη και πεντανόστιμη ιδανική για το σχολείο
Πανω και κάτω κόβετε ανά 6 πόντους
Βάζουμε λαδάκι και αλεύρι στο ταψί 30 και τα βάζουμε ένα ένα στο σχήμα που έχω στην φωτογραφία η ότι αλο θέλετε…Τα σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 40 λεπτά να διπλασιαστεί.

Πριν μπει στο φούρνο με ένα πινέλο σιγά σιγά περνάτε από πάνω με το κρόκο και μετά ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά. Στα πρώτα 25 με 30 λεπτά βάζουμε αλουμινόχαρτο και στην συνέχεια στα 35 με 40 εξαρτάτε από το φούρνο την βγάζουμε.
Αφήνουμε τουλάχιστον 20 λεπτά στο ταψί πριν την μετακίνηση… Καλή σας όρεξη…

Η Συνταγή είναι της κ. Αννα Κασσανδρεια – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.