Νόστιμοι Ψαροκεφτέδες για το ταπεράκι του ολοήμερου για να δοκιμάσουν τα παιδιά ψάρια! Πολύ καλή ιδέα για να ανακυκλώσετε και τα ψάρια που περίσσεψαν.
- ψάρια 6 ροδέλες φιλέτο κατεψυγμένο
- κορν φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας
- πατατες 2 μέτριες
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλιά της σούπας
- μαιντανος Μισό ματσάκι ψιλοκομμένος
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- πάπρικα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- αυγα 2
- κρεμμυδι 2
- φρυγανιά 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη
Υλικά
- ηλιέλαιο Αρκετό
Για το τηγάνισμα
Τα ψάρια κάνουν πολύ καλό στην υγεία όμως τα παιδιά πολύ συχνά δεν τα δοκιμάζουν. Σήμερα όμως θα δοκιμάσουμε ψαροκεφτέδες που τα παιδιά θα τους λατρέψουν αφού στο σχήμα παραπέμπουν στα κλασικά κεφτεδάκια και η γεύση τους θα τα συναρπάσει!
Δείτε ακόμα Μπέργκερ ψαριού για «δύσκολα» παιδιά
Φτιάχνονται πανεύκολα και είναι ιδανικά για το ταπεράκι του ολοήμερου ή ακόμη και τον παιδικό σταθμό, αφού δεν έχουν ίχνος κόκαλου οπότε δεν θα κάνουν δύσκολη ούτε την ζωή των παιδιών ούτε των δασκάλων τους. Εμείς τους φτιάχνουμε σιγά!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους Ψαροκεφτέδες για το ταπεράκι του ολοήμερου
Εκτέλεση για τους Ψαροκεφτέδες για το ταπεράκι του ολοήμερου
Αρχικά παίρνουμε το κατεψυγμένο ψάρι και αφού έχει ξεπαγώσει τελείως, αφαιρούμε όλα τα υγρά του και το ψιλοκόβουμε πολύ καλά. Φυσικά αφαιρούμε τυχόν κόκαλα. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το ψάρι, τα αυγά, τις πατάτες τριμμένες στον τρίφτη, το τριμμένο κρεμμύδι, το κορν φλάουρ, την τριμμένη φρυγανιά το αλάτι και το πιπέρι.
Δείτε ακόμα Κεφτεδάκια ψαριού!
Επίσης προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την πάπρικα. Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μας και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στην ζύμη. Τοποθετούμε την ζύμη στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
Αφού είναι έτοιμη, βάζουμε το ηλιέλαιο να ζεσταθεί και ρίχνουμε στο μείγμα με το ψάρι το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε την ζύμη σε κεφτεδάκια. Τηγανίζουμε τους ψαροκεφτέδες σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να χρυσίσουν. Βάζουμε τους ψαροκεφτέδες σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να τραβήξει τα πολλά λάδια και απολαμβάνουμε.
Tips για τους Ψαροκεφτέδες για το ταπεράκι του ολοήμερου
Εννοειταί πως μπορούμε να το φτιάξουμε και με φρέσκο φιλεταρισμένο ψάρι. σολωμός, μπακαλιάρος, τσιπούρες είναι μια πολύ καλή ιδέα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Dina Barbatsouli
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα