Συνταγή για ζουμερό και μαλακό ψαρονέφρι με σπιτική σάλτσα αλά κρεμ και μανιτάρια, σερβιρισμένο με το πιο πετυχημένο πιλάφι. Το τέλειο μεσημεριανό για το Κυριακάτικο τραπέζι, καλύτερο και από των μεζεδοπωλείων.
- κρεμα γαλακτος 1/2 φλιτζάνα
- παρμεζανα 1 χούφτα τριμμένη
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ζωμό 1/2 φλιτζάνα βοδινού
- μπαλσάμικο 4 κουταλιές της σούπας σε κρέμα
Για την σάλτσα αλά κρεμ
Ψαρονέφρι με μανιτάρια κρέμα γάλακτος και μουστάρδα
Το ψαρονέφρι είναι το καλύτερο κομμάτι του χοιρινού. Όμως πολλές νοικοκυρές το φοβούνται, διότι εύκολα γίνεται στεγνό και σκληρό αν δεν ξέρεις να το μαγειρέψεις. Σήμερα σας έχουμε την καλύτερη και πιο πετυχημένη συνταγή για ψαρονέφρι αλά κρεμ με μανιτάρια και πιλάφι που θα το απολαύσει όλη η οικογένεια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ψαρονέφρι αλά κρεμ με μανιτάρια και πιλάφι:
Εκτέλεση
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε χοντρές ή ψηλές φέτες ανάλογα τα γούστα. Ζεσταίνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο ροδίζουμε το κρέας σε δυνατή φωτιά και από τις δυο πλευρές για περίπου 5 λεπτά μέχρι να κάνουν τα φιλέτα κρούστα. Τα βγάλε τα από το τηγάνι και τα κρατάμε ζεστά σε μία πιατέλα με καπάκι.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα μανιτάρια αφού πρώτα, τα έχουμε κόψει σε φέτες και τα έχουμε ανακατέψει με την σπασμένη σκελίδα σκόρδο. Τα σοτάρουμε για 3 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Τα ανακατεύεις μόνο μία φορά και μόλις γίνουν τα βγάζουμε κι αυτά από την φωτιά και τα αφήνουμε σε μία πιατέλα.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τον ζωμό βοδινού, την κρέμα γάλακτος, την κρέμα μπαλσάμικο και την τριμμένη παρμεζάνα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 2 λεπτά την σάλτσα μέχρι να πυκνώσει.
Ζουμερό ψητό ψαρονέφρι
Τότε, βάζουμε μέσα στην σάλτσα το ψαρονέφρι μαζί με όλα τα υγρά που έχουν κάτσει μέσα στην πιατέλα. Προσθέτουμε και τα σοταρισμένα μανιτάρια και τα βράζουμε όλα μαζί για 2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Εκτέλεση για το πιλάφι στο ψαρονέφρι αλά κρεμ με μανιτάρια
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Το αλατίζουμε. Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αισθανθούμε το διακριτικό του άρωμα.
Προσθέτουμε τον ζωμό βοδινού και φέρνουμε το φαγητό σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία της εστίας. Αλατίζουμε, δοκιμάζουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός και να μαλακώσει το ρύζι.
Βγάζουμε το ρύζι από τη φωτιά και το αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά στην άκρη, σκεπασμένο με το καπάκι. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μια πιρούνα, προσέχοντας να μη σπάσουμε το ρύζι και να το διατηρήσουμε σπυρωτό. Σερβίρουμε αμέσως ή κρυώνουμε το ρύζι γρήγορα και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Tips για το ψαρονέφρι αλά κρεμ με μανιτάρια
Αντί για ζωμό βοδινού μπορούμε να βάλουμε ζωμό κότας.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Dimitris Toula Tastsoglou Koukkidou
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια