Συνταγή για Ψαρονέφρι με πατατούλες baby βουτύρου στην κατσαρόλα. Ψαρονέφρι με πατάτες baby σοταρισμένες με βούτυρο και λεμονοθύμαρο.
Το ψαρονέφρι είναι από τα πιο υγιεινά και νόστιμα κομμάτια του χοιρινού κρέατος. Η αλήθεια είναι όμως πως θέλει την τέχνη του για να το μαγειρέψεις και να μην σου βγει στεγνό και σκληρό. Γι’ αυτό η σημερινή μας συνταγή για ψαρονέφρι με πατάτες baby βουτύρου είναι η αγαπημένη μας.
Διότι είναι μία συνταγή με πλήρης επιτυχίας για ένα ζουμερό και νόστιμο ψαρονέφρι. Οι πατάτες που θα σοταριστούν μαζί με λεμονοθύμαρο και βούτυρο είναι σκέτη απόλαυση και απογειώνουν περισσότερο την γεύση. Είναι ένα τέλειο πιάτο για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ψαρονέφρι με πατατούλες baby:
Μακάρι να μπορούσα να σας μεταφέρω την νοστιμιά του. Ψαρονέφρι με πατατούλες baby βουτύρου και λεμονοθύμαρο από την όμορφη Ξάνθη.
Εκτέλεση για το ψαρονέφρι
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε κομμάτι. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι από όλες τις πλευρές των κομματιών και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα να κάψει. Μόλις κάψει σοτάρουμε το ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές για να το θωρακίσουμε.
Αφού θωρακιστεί βγάζουμε το ψαρονέφρι από την κατσαρόλα και στο λάδι του ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε λίγο για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το νερό ζεστό και τον κύβο λαχανικών.
Δείτε ακόμα Λαχταριστή τηγανιά με ψαρονέφρι
Μόλις αρχίσει να δένει το ζουμί ρίχνουμε και πάλι το ψαρονέφρι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και την μουστάρδα. Βράζουμε το ψαρονέφρι για 7-8 λεπτά μέχρι να μείνει το κρέας μόνο με το λάδι του.
Εκτέλεση για τις πατάτες baby
Αρχικά βράζουμε τις πατάτες για 5-6 λεπτά και τις σουρώνουμε. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και ξεκινάμε να φτιάχνουμε το ψαρονέφρι. Μόλις φτιάξουμε το ψαρονέφρι παίρνουμε ένα τηγάνι και σε λίγο ελαιόλαδο προσθέτουμε το σκόρδο το οποίο το έχουμε πατήσει λίγο προηγουμένως με ένα μεγάλο μαχαίρι.
Επίσης σοτάρουμε τις πατάτες baby μαζί με τα καρότα τα οποία τα έχουμε βράσει προηγουμένως μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μόλις δούμε ότι τα λαχανικά έχουν σοταριστεί καλά προσθέτουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους. Στο τέλος προσθέτουμε το λεμονοθύμαρο και ψήνουμε με κλειστό καπάκι για 10 λεπτά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Σούλα Λεβέντη
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια