Συνταγή για γλυκά και αφράτα ψωμάκια Brioche με κομματάκια σοκολάτας για το πρωινό και το απογευματινό όλης της οικογένειας. Μπορείτε να τα φτιάξετε και για το σχολικό κολατσιό. Είναι τα πιο πετυχημένα γλυκά ψωμάκια.
- Γάλα φρέσκο 150 ml ζεστό
- ξερή μαγιά 8 γραμμάρια
- ζαχαρη 75 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 320 γραμμάρια
- αυγα 1 σε θερμοκρασία δωματίου
- αλατι 1 πρέζα
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
- βουτυρο 70 γραμμάρια σε κυβάκια μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
- σταγόνες σοκολάτας 100 γραμμάρια γάλακτος
Υλικά
- κρόκους αυγού 2
- Γάλα φρέσκο 2-3 κουταλιές της σούπας
Για το άλειμμα
Γλυκά ψωμάκια γεμιστά με βανίλια και επικάλυψη σοκολάτας
Τα γλυκά ψωμάκια είναι η καλύτερη επιλογή για πρωινό ή για απογευματινό. Είναι χορταστικά και καλύπτουν την ανάγκη για γλυκό στο άψε σβήσε. Σήμερα λοιπόν θα δούμε νόστιμα και αφράτα ψωμάκια με κομματάκια σοκολάτας τόσο για το σχολείο όσο και για το πρωινό ή το απογευματινό όλης της οικογένειας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ψωμάκια Brioche:
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε ζεστό προς χλιαρό γάλα και την μαγιά. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας από την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Βάζουμε 4 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι μας να γίνει ένας χυλός. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
Στην συνέχεια ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το αυγό, την βανίλια και χτυπάμε στο μίξερ με τον γάντζο. Βάζουμε το αλάτι και το αλεύρι σταδιακά. Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες.
Γλυκά ψωμάκια με σταφίδες
Στην συνέχεια, σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια δουλεύουμε την ζύμη στο χέρι και προσθέτουμε της σταγόνες σοκολάτας να πάνε παντού σε όλη την ζύμη. Χωρίζουμε σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε σκεπασμένα για άλλα 30 λεπτά να φουσκώσουν.
Τα αλείφουμε από πάνω με κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο γάλα για να πάρουν αυτό το ωραίο χρυσάφι χρώμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για περίπου 20 με 25 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πάνω στο ταψί πριν τα σερβίρουμε.
Tips
Αντί για ξερή μαγιά μπορούμε να βάλουμε 15 γραμμάρια νωπή μαγιά. Αντί για σταγόνες σοκολάτας μπορούμε να βάλουμε ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Geri Dako
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr